Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

22 Αυγούστου 201005:41

French_Onion_SoupΓαλλική Κρεμμυδόσουπα

 

Υλικά για 4

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 60 γραμ. τυρί τριμμένο – έμμενταλ
  • 1 μικρή μπακέτα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο
  • Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε καμιά 10αριά λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Περιμένετε γύρω στα 5 λεπτά και προσθέτετε και το κρασί με το ζωμό κοτόπουλου.
  • Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβετε την μπακέτα σε λεπτές φετες και τις φρυγανίζετε από τη μια πλευρά στο γκριλ ή την τοστιέρα.
  • Πασπαλίζετε την άψητη πλευρά από τις φέτες με το έμμενταλ και τις ξαναβάζετε στο γκριλ για λίγο ακόμη.
  • Μοιράζετε τις φέτες σε 4 μπωλ και χύνετε από πάνω τους τη σούπα.

Σερβίρετε ζεστή τη σούπα.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr