Τέλειο ορεκτικό και μεζές για μπύρα, κρασί ή αναψυκτικό.
Χρόνος προετοιμασίας: 45’
Ποσότητα: 20 μπισκότα
Υλικά
4 ντομάτες λιαστές
110 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια βούτυρο
80 γραμμάρια regato τριμμένο
½ κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι καγιέν και τα φιστίκια. Ζυμώνουμε το μείγμα και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30’. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού αι με ένα ποτήρι, την κόβουμε σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10’-15’, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
http://www.menslounge.gr/good_life/recipes/turompiskota.html
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;