anarchy

Φόρουμ στο ίντερνετ καταδίδει αναρχικούς

19 Αυγούστου 201017:36

anarchyΑντιδράσεις φαίνεται ότι προκαλεί η λειτουργία ενός φόρουμ στο διαδίκτυο που ασχολείται με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων για πρόσωπα που κάποιοι θεωρούν αναρχικούς.

Χωρίς να υπεισέρχεται κανείς στον πυρήνα της πολιτικής διαφοράς μεταξύ αντιεξουσιαστικού χώρου και ακροδεξιών, η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και έχει προκαλέσει και τις διαμαρτυρίες του συγκεκριμένου χώρου που φαίνεται να στοχοποιείται. Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκονται και κάποιες με άτομα από την Ξάνθη.

Το επίμαχο φόρουμ βρίσκεται στη διεύθυνση http://webwar2.org/index.php/topic,12456.0.html και παρουσιάζει λίστες με αναλυτικά στοιχεία ατόμων, αποκαλώντας τους αναρχικούς. Παράλληλα παροτρύνονται επισκέπτες να καταδίδουν όσους είναι ή μπορούν να γίνουν αναρχικοί.

Όσοι αντιδρούν στη λειτουργία του φόρουμ σημειώνουν ότι είναι παράνομο το να δημοσιοποιεί κάποιος προσωπικά δεδομένα ατόμων χωρίς τη νόμιμη συγκατάθεση τους, καθώς και η κατηγορία εναντίον ατόμων για διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων χωρίς στοιχεία.  Οι φωτογραφίες αντλούνται κυρίως από προφίλ των ατόμων στο Facebook.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr