Τραγωδία δίχως τέλος στο Πακιστάν

19 Αυγούστου 201010:11

D616F4CBA0D31ABE98879FDF5B20C88CΣοκ προκαλούν οι αριθμοί της τραγωδίας στο Πακιστάν, αν και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν είναι ικανοί για να κινητοποιήσουν παραπάνω τη διεθνή κοινότητα.

Μπορεί 14 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν πληγεί, μπορεί 4 εκατομμύρια να είναι άστεγοι και 3,5 εκατομμύρια παιδιά να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο η βοήθεια είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες διεθνείς καταστροφές μικρότερης μάλιστα έκτασης.

Αυτό άλλωστε έχει κάνει τον διεθνή Τύπο να μιλάει για επιλεκτική ευαισθησία και να καταγγέλλει ότι η διεθνής κοινότητα έχει γυρίσει την πλάτη της στο δράμα που ζουν οι Πακιστανοί εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων στη χώρα.

Στο στόχαστρο της κριτικής έχουν βρεθεί και οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον να ανακοινώσει τελικά ότι θα σταλεί επιπλέον αμερικανική βοήθεια προς το Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 90 εκατομμύρια δολάρια στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των βροχών και κατολισθήσεων λόγω των πλημμυρών. Παράλληλα έχουν σταλεί ελικόπτερα για την μεταφορά τροφίμων αλλά και για την μετακίνηση ασθενών και αστέγων

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr