xanthi_agora_28iw_2

Ακολουθούν δραματικοί μήνες στην αγορά της Ξάνθης

17 Αυγούστου 201022:54

xanthi_agora_28iw_2Δραματικοί θα είναι οι μήνες που ακολουθούν για την αγορά της Ξάνθης με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν για τα εμπορικά καταστήματα στις εκπτώσεις αλλά και τη γενικότερη εικόνα των επιχειρήσεων της περιοχής.

 Η κίνηση στις εκπτώσεις είναι, όπως όλοι ανέμεναν, αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τα είδη ένδυσης και υπόδυσης στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης πλήττονται ακόμη περισσότερο από τα υψηλά ενοίκια αλλά και τον «αέρα» που έχουν καταβάλλει και πρέπει να αποσβέσουν. Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι ότι τα ήδη αρκετά άδεια καταστήματα που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης θα αυξηθούν έντονα στο επόμενο διάστημα. Παρόλο που τα ενοικιοστάσια, σταδιακά φαίνεται να προσγειώνονται στις συνθήκες της αγοράς, όσοι διαθέτουν ιδιόκτητα καταστήματα είναι αυτοί που έχουν προβάδισμα στην προσπάθεια για επιβίωση στην κρίση που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Σωτήρη Τσιακίρογλου, οι μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα θα δώσουν τον τόνο της ύφεσης στην πόλη και από το 2011 αναμένονται σαρωτικές εξελίξεις στην αγορά της Ξάνθης και γενικότερα στις επιχειρήσεις του Νομού σύμφωνα με τις πιο ασφαλείς εκτιμήσεις. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ το ζήτημα δεν είναι μόνο η κρίση που πλήττει τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας αλλά και η αντιμετώπισή της που εγκλωβίζει την ανάπτυξη, προσανατολισμένη μόνο στην άντληση εσόδων από την αγορά και όχι στην ώθηση της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος, η αλλαγή της κλίμακας του ΦΠΑ σε μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να επηρεάσει αισθητά και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα και μέχρι σήμερα δεν είχαν πληγεί σοβαρά, γεγονός που θα συντελέσει επιπλέον στην αύξηση της ανεργίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr