plateia_skepastro

Παροδικό το φαινόμενο της κακοσμίας που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη

16 Αυγούστου 201011:32

plateia_skepastroΣτα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη οφείλεται κατά κύριο λόγο η δυσοσμία που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Παναγίας στην πόλη της Ξάνθης.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για δυσοσμία, κυρίως στο κέντρο, που έμοιαζε αρκετά με οσμή αποχέτευσης και κατά διαστήματα, στη διάρκεια της μέρας δημιουργούσε άσχημη ατμόσφαιρα.  Από την πλευρά της ΔΕΥΑΞ ο Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης σημειώνει, σε δήλωσή τους το XanthiPressg.gr,  ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και εξαιτίας των οποίων γίνονται διανοίξεις των σιφονιών στις συνδέσεις των οικοδομών με αποτέλεσμα η οσμή να απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και το φαινόμενο είναι παροδικό.

Παράλληλα όμως υπάρχει και ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την ανεξέλεγκτη σύνδεση αποχετεύσεων με το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, όπου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών παρατηρείται επίσης δυσοσμία, στα σημεία όπου βρίσκονται οι σχάρες. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ αναφέρει ότι τουλάχιστον 160 περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο των ομβρίων έχουν εντοπιστεί από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΞ.

Οι καταναλωτές αυτοί, που αναμένεται να αυξηθούν, είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν νόμιμα, πλέον, τις αποχετεύσεις τους. Για το λόγο αυτό και εξαιτίας των υψηλών χρεώσεων που παρατηρούνται από τα ιδιωτικά συνεργεία, σύμφωνα με τον Μανώλη Τσέπελη,  η ΔΕΥΑΞ συστήνει ειδικό συνεργείο που θα ασχολείται με αυτές τις συνδέσεις. Το κόστος για τον καταναλωτή δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ, αισθητά χαμηλότερα από τα 3.000 ευρώ και πλέον, που κοστίζουν οι εργασίες με ιδιωτικά συνεργεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr