nosokomeio_exoteriko_2

Aρνητικά τα αποτελέσματα για τον Ιό του Δ. Νείλου στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

15 Αυγούστου 201015:37

nosokomeio_exoteriko_2Δεν επιβεβαιώθηκε τελικά ο ιός του Δυτικού Νείλου στα δύο κρούσματα εγκεφαλίτιδαςασθενών που νοσηλεύονται στην Εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

 Οι εργαστηριακές εξετάσεις από τα δείγματα εγκεφαλονωτιαίου υγρού που ελήφθησαν από το βούλγαρο ασθενή που νοσηλεύεται στην εντατική και τον ξανθιώτη ασθενή που νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική,  υπήρξαν αρνητικά ως προς τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων επιβεβαίωσε και επίσημα, μιλώντας στο ΧanthiPress.gr o Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου οι δύο ασθενείς βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Έτσι παρότι υπήρξαν δύο κρούσματα εγκεφαλίτιδας τις τελευταίες  ημέρες, ο πολυσυζητημένο ιός δεν έχει εξακριβωθεί σε ασθενείς της Ξάνθης . Παράλληλα αν και υπήρξαν και άλλοι ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα, τελικά δεν εκτιμήθηκαν ως εγκεφαλίτιδες και αντιμετωπίζονται με το συνήθη τρόπο.

 Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και , ιδιαίτερα τα Επείγονται Περιστατικά και τα Κέντρα Υγείας, παραμένουν σε εγρήγορση προκειμένου να εκτιμήσουν πιθανά κρούσματα ως ύποπτα , εφόσον παρουσιαστούν.  Για το κοινό ισχύσουν οι γενικές οδηγίες προφύλαξης που έχουν δώσει οι υπηρεσίες Υγιεινής και αφορούν στην κάλυψη των σημείων του σώματος και στη χρήση εντομοαπωθητικών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr