IMG_6961

Άρεσε στην επίθεση, Προβλημάτισε στην άμυνα

14 Αυγούστου 201009:23

IMG_6961Σε έναν αγώνα που “βασικός” αντίπαλος των δυο ομάδων ήταν η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στην περιοχή των Πηγαδίων, Skoda Ξάνθη και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 σε φιλικό αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Skoda Xanthi Arena.

Στο αγωνιστικό μέρος η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Έλιγκτον δημιούργησε πολλές  ευκαιρίες στην εστία του Κωνσταντόπουλου. Η υπεροχή της Skoda Ξάνθη καρποφόρησε στο 28΄ όταν ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα απείλησε στην αρχή με τον Τσίγκα του οποίου σουτ κατέληξε στο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Μακρής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην Κέρκυρα η οποία με σωστή ανάπτυξη από τα πλάγια και τον άξονα δημιούργησε πολλούς κινδύνους στην εστία του Γκσπούρνιγκ. Η “τριπλέτα” Eπστάιν, Καλαντζής και Γιάντσης λειτούργησε άψογα στην επίθεση και το γκολ δεν άργησε να έρθει  με τον Γιάντση ο οποίος με σουτ στο 72’ έφερε το παιχνίδι στα “ίσια”. Από εκεί και έπειτα οι δυο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές  με συνέπεια να μην γίνουν πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και το τέλος του αγώνα να βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι παρακολούθησαν 600 περίπου φίλαθλοι ανάμεσα τους και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος ο οποίος παρακολούθησε το πρώτο ημίχρονο από την θύρα Β1.

Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Συνδυασμός Μπούγκα-Έλιγκτον σουτ του τελευταίου η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

13΄: Μαρσελίνιο-Μπούγκα-Έλιγκτον “κρύβουν” την μπάλα σουτ του τελευταίου δύσκολη απόκρουση για τον Κωνσταντόπουλο.

15΄: Φοβερή ενέργεια από τον Τσίγκα ο οποίος περνάει όποιον βρει μπροστά του αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει στο δοκάρι του Λυμπερόπουλου με τον Μακρή στην επαναφορά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

24΄: Καταπληκτική ενέργεια από τον Έλιγκτον ο οποίος επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή με τον Κωνσταντόπουλο να απομακρύνει ενστικτωδώς.

28΄: ΓΚΟΛ…. για την Skoda Ξάνθη Φάουλ του Μαρσελίνιο έξω από την περιοχή το οποίο καταλήγει στην δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου.

72΄: ΓΚΟΛ….. για την Κέρκυρα Ωραία προσπάθεια του Καλαντζή από τα δεξιά ο ποίος μπαίνει στη μικρή περιοχή επιχειρεί σουτ με τον Γκσπούρνιγκ να αποκρούει και τον επερχόμενο Γιάντση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

80΄: Μόνος του ο Σουάνης απέναντι στον Κωνσταντόπουλο επιχειρεί πλασέ το οποίο μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο της Κέρκυρας

90΄+: Σέντρα του Μπόατεγκ από κοντά ο Κατόνγκο δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου

 

SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Τζάγκι, Μπέρτος, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Στρμπα, Καθάριος, Μαρσελίνιο, Έλλινγκτον, Μπούγκα.

Έπαιξαν και οι: Γκσπούρνινγκ, Γκλέισον, Σουάνης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Στιούαρτ, Μπόατενγκ, Τσουμάνης.

ΚΕΡΚΥΡΑ:
Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου, Βενέτης, Κερέα, Κοντοδήμος, Παρασκευαΐδης, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Καλαντζής, Επστάιν, Τσίγκας.

Έπαιξαν και οι: Μαϊστόροβιτς, Μακρυδημήτρης, Μάρκοβιτς, Περνία, Στολτίδης, Φλάβιο, Γιάντσης, Βιόπουλος, Καψαλοπόδας, Πατηνιώτης, Μάμαλος.

Θετικά στοιχεία του αγώνα: 

1)  Η ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Μπέρτος και Καθάριος συνεργάστηκαν άψογα στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλές επικίνδυνες φάσεις.

2) Η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Η πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε  Μπούγκα-Μαρσελίνιο – Έλιγκτον και Καθάριο στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Κέρκυρας.

Αρνητικά στοιχεία του αγώνα: 

1) Η αμυντική γραμμή της ομάδας. Η “τετράδα” της άμυνας αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους γρήγορους επιθετικούς της Κέρκυρας. 

2) Οι γνωστές “καμινάδες”. Πολλές φορές βλέπαμε γεμίσματα από την άμυνα στην επίθεση κάτι που δεν ταιριάζει στο στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να προσαρμόσει στην ομάδα ο Νίκος Κεχαγιάς

3) Το “ξεφούσκωμα” στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα δεν θύμισε σε καμιά περίπτωση την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν πολλά λάθη στον τομέα της ανάπτυξης.

Παραλειπόμενα:

Στο 40΄ υπήρξε αναγκαστική διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές λόγω της αφόρητης ζέστης που υπήρχε.

Η έλλειψη ενημέρωσης της ενδεκάδας αλλά και των αλλαγών από τα μεγάφωνα   είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες. Από την πλευρά του ο κόσμος έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται σωστά για την ροή του αγώνα.

Xanthisports.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr