Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ψάχνει για εξωγήινους

12 Αυγούστου 201007:38

ufo-thumb-mediumΗ κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την στρατιωτική και πολιτική αεροπορία να αναφέρουν επίσημα οποιαδήποτε παρατήρηση στους αιθέρες Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFO

Η ίδια εντολή δόθηκε και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναφέρουν την οποιαδήποτε εμφάνιση UFO εντός του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι πληροφορίες θα καταχωρούνται στην υπηρεσία εθνικών αρχείων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε αυτές θα έχουν πρόσβαση όσοι ερευνητές ψάχνουν για στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή οτιδήποτε παράξενο εντοπιστεί θα πρέπει να φωτογραφηθεί ή να βιντεοσκοπηθεί και στην συνέχεια να υπάρξει επίσημη αναφορά η οποία θα καταχωρηθεί στην υπηρεσία εθνικών αρχείων.

Ωστόσο η ηγεσία της στρατιωτικής αεροπορίας αντέδρασε και με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν έχει την κατάλληλη υποδομή γι΄αυτού του είδους τα επιστημονικά πειράματα και διευκρίνισε ότι θα περιοριστεί μόνο στο να αναφέρει ασυνήθιστα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για εμφάνιση UFOs στη Βραζιλία.

Το 1986 στρατιωτικά τζετ εντόπισαν ΑΤΙΑ στον εναέριο χώρο πάνω από το Σάο Πάολο και μέχρι σήμερα το φαινόμενο αυτό δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς.

Επίσης όπως αναφέρει το BBC, το 1977 στην πόλη Βίτζια στον Αμαζόνιο κάποιοι κάτοικοι ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού ισχυριζόμενοι ότι τους επιτέθηκαν εξωγήινοι.

Σε ακόμη ένα περιστατικό ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα O Dia ότι είχε εντοπίσει ΑΤΙΑ και είχε ακούσει υπουργούς ακόμη και ένα από τους προέδρους της Βραζιλίας να λένε ότι είχαν δει UFO.

Οι παρατηρητές των ΑΤΙΑ στη Βραζιλία χαιρέτησαν την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιεί τις όποιες εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr