nomarxia

Εντείνει τους ψεκασμούς για κουνούπια η Νομαρχία, λόγω Ιού.

11 Αυγούστου 201012:14

nomarxia Στην εξάντληση κάθε δυνατότητα ψεκασμού για τα κουνούπια στην περιοχή προχωρά η Νομαρχία Ξάνθης, όπως αποφάστηκε σε σύσκεψη που έγινε για το ζήτημα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Παρόλο που στην περιοχή, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της συγκεκριμένης εγκεφαλίτιδας, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στη Νομαρχία Ξάνθης με πρωτοβουλία του Νομάρχη εξαιτίας των κρουσμάτων που έχουν παρατηρηθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η  εξάντληση των δυνατοτήτων των ψεκασμών  για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα (ελικόπτερο).Πέραν των εντατικών ραντισμών που γίνονται εκ μέρους μας,  συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τη δημιουργία εστιών εκκόλαψης με απομάκρυνση του στάσιμου νερού από γλάστρες, κουβάδες κλπ. Υπάρχουν εντομοκτόνα σκευάσματα που μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες από καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Πλέον αυτών συστήνονται στους πολίτες  τα  αυτονόητα μέτρα προστασίας, τα γνωστά σε όλους, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών καθώς και η χρήση κατάλληλων ενδυμάτων, ώστε να καλύπτονται τα γυμνά μέρη του σώματος (πόδια-χέρια).

Τονίζεται  και πάλι ότι στο Νομό μας δεν έχει μέχρι σήμερα παρατηρηθεί κάποιο  επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας είναι σε εγρήγορση και σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας  & Κοιν. Αλληλεγγύης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr