nosokomeio20epeigonta

Κρούσμα εγκεφαλίτιδας στην Ξάνθη. Δεν έχει εξακριβωθεί ο ιός.

11 Αυγούστου 201009:36

nosokomeio20epeigontaΚρούσμα εγκεφαλίτιδας – που δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου- σημειώθηκε στην Ξάνθη και ο ασθενής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ου XanthiPress.gr, πρόκειται για βούλγαρο υπήκοο οποίος έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Οι γιατροί του Κέντρου αναγνώρισαν το κρούσμα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου αντιμετωπίστηκε από το Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Γ. Μπαλτατζίδη που εφημέρευε.

Πρόκειται για εγκεφαλίτιδα με συνήθη συμπτώματα και έχουν ληφθεί δείγματα από τον ασθενή που απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου ή απλή εγκεφαλίτιδα. Η κατάσταση του ασθενούς πάντως χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μέτρα Ασφαλείας

Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα του Δυτικού Νείλου, οι γιατροί σημειώνουν  ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τέτοιο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου αναγνωρίστηκε, όσο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου έχουν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στα επείγοντα του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, επεσήμαναν τα συμπτώματα και μέχρι στιγμής τηρείται απόλυτα η ορθή διαδικασία. Τέλος, ανεξαρτήτως της μορφής της εγκφαλίτιδας δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής και ισχύουν τα γενικότερα προληπτικά μέτρα που έχουν γίνει γνωστά από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προφύλαξη από τον ιό. Πάντως αν πρόκειται για τον πολυσηζητημένο ιό δεν συντρέχει λόγος πανικού καθώς δεν μεταδίδεται από άνθρωπο.

Η διαδρομή του ασθενή

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η διαδρομή την οποία ακολούθησε ο βούλγαρος επισκέπτης προς την Ξάνθη αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- ο ασθενής δεν είχε διαμείνει στην περιοχή αλλά μόλις είχε φτάσει από τη Βουλγαρία. Τα στοιχεία αυτά όμως θα έχουν σημασία μόνο εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr