Τροπική καταιγίδα σχηματίζεται στον Κόλπο του Μεξικού

11 Αυγούστου 201005:03

Σύμφωνα με το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για κυκλώνες των ΗΠΑ, η καταιγίδα είναι πιθανό να ακολουθήσει μια πορεία που θα τη φέρει κοντά στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η διαρροή τεράστιας ποσότητας πετρελαίου από το κοίτασμα της BP Plc, πριν φθάσει στη Λουιζιάνα.

hurricane_billΤο Κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης, που εδρεύει στο Μαϊάμι, σημείωσε ότι η καταιγίδα, με ανέμους που φθάνουν ως και τα 55 χιλιόμετρα την ώρα βρίσκεται 600 χλμ. νότια των εκβολών του Μισισίπι. Επίσης ανέφερε ότι το μέτωπο είναι πιθανό να εξελιχθεί τροπική καταιγίδα εντός της ημέρας με ανέμους ταχύτητας ως και 72 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στην περίοδο των κυκλώνων του 2010 έχουν σημειωθεί εως τώρα μόλις τρεις τροπικές καταιγίδες, εκ των οποίων μία ενισχύθηκε σε κυκλώνα.

Ωστόσο πλησιάζει η πιο ενεργή φάση της περιόδου, που διαρκεί από τα μέσα Αυγούστου ως τον Οκτώβριο.

Η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει πλέον 14-20 τροπικές καταιγίδες εφέτος, με τις 8-12 να ενισχύονται σε κυκλώνες και τυφώνες και τις 4-6 να μετατρέπονται σε “μεγάλους” κυκλώνες ή τυφώνες, Κατηγορίας 3 ή και ισχυρότερους στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον.

Πριν την έναρξη της περιόδου, η Υπηρεσία προέβλεπε 14-24 τροπικές καταιγίδες, 8-14 εκ των οποίων ανέμενε να μετατραπούν σε κυκλώνες και τυφώνες, και 3 να αποτελέσουν “πολύ ισχυρά” τέτοια καιρικά φαινόμενα.

Αναθεώρησε την εκτίμησή της λόγω του χαμηλότερου αριθμού τέτοιων συμβάντων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Πηγή: enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr