podilatikos_4

Ριζική αναμόρφωση στον Ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης. Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών.

10 Αυγούστου 201008:32

podilatikos_4Τη διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου της Ξάνθης 2010 ανέλαβε το XanthiPress.gr, αποδεχόμενο σχετική πρόταση του Δήμου Ξάνθης.

Η εκδήλωση που θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα αλλάξει και θα ανανεωθεί ριζικά από φέτος προκειμένου να ανταποκριθεί στον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό των ποδηλατών,  να αγκαλιάσει όλες τις ηλικίες και να γίνει πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο ασφαλής. Αυτή ήταν και η ιδέα που έθεσε υπόψην της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης το XanthiPress.gr  ως προϋπόθεση για να αναλάβει τη φετινή διοργάνωση και αποτέλεσε κοινό στόχο.

 Καινοτομίες φέτος

Οι καινοτομίες ξεκινούν από τη διαδρομή του ποδηλατικού γύρου που θα είναι ριζικά διαφορετική. Αφετηρία και τερματισμός του Γύρου θα είναι το πάρκο μπροστά από το γήπεδο του ΑΟΞ ενώ η διαδρομή θα είναι περισσότερο επίπεδη και βατή σε σχέση με πριν. Προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των ποδηλατών, η Δημοτική Επιχείρηση θα φροντίσει να οριοθετήσει με κιγκλιδώματα ορισμένα σημεία της διαδρομής, ενώ θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Τροχαία για τον πλήρη αποκλεισμό όσων δρόμων θα διασχίσουν οι ποδηλάτες φέτος.  Η πλήρης διαδρομή θα γίνει γνωστή στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να αποκλείσουν με αυτοκίνητα την περιοχή μπροστά από το γήπεδο του ΑΟΞ.

 Στο φετινό ποδηλατικό γύρο θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης από εθελοντές που θα φροντίζουν η πορεία να είναι συμπαγής. Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε γονείς να παρεισφρύουν στην πορεία με μοτοποδήλατα ή αυτοκίνητα για να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, φαινόμενο ιδιαίτερα αρνητικό και προτείνεται σε όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν με το ποδήλατό τους. Επίσης συστήνεται σε όλους η χρήση του προστατευτικού κράνους, ιδιαίτερα σε γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

 Μίνι Ποδηλατοπορεία

Ταυτόχρονα με τη βελτίωση της ασφάλειας για τους συμμετέχοντες, μια ακόμη καινοτομία είναι η δημιουργία του μίνι ποδηλατικού γύρου  που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του γηπέδου, μετά τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου. Πρόκειται για μια ποδηλατοπορεία στην οποία  θα συμμετάσχουν οι μικροί φίλοι ηλικίας 3-7 ετών, που αδυνατούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των υπολοίπων. Με βοηθητικές ρόδες ή χωρίς, τα παιδιά της πόλης θα έχουν το δικό τους γύρο ενώ αμέσως μετά θα υπάρθουν διάφορες εκπλήξεις και παιχνίδια για τους μικρούς ποδηλάτες.

 Στην αφετηρία θα μοιραστούν μπλουζάκια με το έμβλημα του ποδηλάτου στην πόλη ενώ στον τερματισμό οι νεαροί συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν επαίνους συμμετοχής. Στον τερματισμό επίσης, θα τιμηθεί ο γνωστός ποδηλάτης Αντώνης Μαστράφης, για την πολυετή προσφορά του στη διάδοση της ποδηλασίας στην πόλη της Ξάνθης

 Κεντρικό μήνυμα

Δεν είναι ένας αγώνας με διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά  μια ευχάριστη κυριακάτικη βόλτα στους δρόμους της όμορφης πόλης για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, που διαρκώς αυξάνονται.  Το XanthiPress.gr αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση του Δήμου, βλέποντας αυτή τη διοργάνωση σαν πρόκληση ώστε να καταγραφεί στους δρόμους της πόλης η διάδοση της ποδηλασίας με κεντρικό μήνυμα την ενθάρυνση του ποδηλάτου ως καθημερινού μέσου μετακίνησης-ψυχαγωγίας-άθλησης στους δρόμους της πόλης. Τη φετινή αναμόρφωση του ποδηλατικού γύρου υποστηρίζουν οι χορηγοί της εκδήλωσης Bicycle Shop-Δερμεντζοπούλου, Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία», Kρεοπωλεία Μπατζακίδη, Φωτοτυπίες-Εκτυπώσεις Flash Print.

podilatikos_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr