Νέες προκλήσεις στην Προύσα. Παρόντες οι δύο μειονοτικοί βουλευτές

7 Αυγούστου 201013:37

prousa_4Μια ακόμη πρόκληση, η πολλοστή μιας μακράς σειράς, γύρω από το ζήτημα των διεκδικήσεων διαφόρων κύκλων σε σχέση με τα μειονοτικά ζητήματα της Δυτικής Θράκης έλαβε χώρα πρόσφατα στην Προύσα

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έγινε στη γειτονική χώρα και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί μειονοτικοί από την περιοχή της Θράκης.

 Η εκδήλωση διεξήχθη ένα μηνα πριν στην Προύσα, όμως το υλικό και οι σχετικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε διάφορα blog πρόσφατα, φέροντας στην επιφάνεια τις γνωστές προκλήσεις. Εμβλήματα του «ανεξάρτητου κράτους» της δυτικής Θράκης, βραβεύσεις του «διοικητή» της Δυτικής Θράκης και διάφορα άλλα.

 Παρόντες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι (καταγόμενος από τη Δ. Θράκη) Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής επίσης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν,  ο καταγόμενος από τα Αρριανά βουλευτής και δεξί χέρι του Ερντογάν Μεχμέτ Μουζείνογλου και ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο τέως Δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης και, τέλος, αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι.

 

Στο πλαίσιο του πανηγυριού τιμήθηκαν οι δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για την παρουσία τους. Οι προκλήσεις αυτές, που πάντως λαμβάνουν χώρα σε ξένο έδαφος, δεν προσθέτουν κάτι νέο στις διεκδικήσεις της γείτονης και των ενεργούμενών στην περιοχή για τη συνδιοίκηση στη Θράκη. Δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να προκαλεί έκπληξη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η συνεχιζόμενη απάθεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια και συνηγορεί σε αποδοχή ως τετελεσμένων όσων οι ακραίοι κύκλοι της μειονότητας με βάση του σχεδιασμούς Του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, επιχειρούν να επιβάλλουν στην περιοχή.

prousa_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr