Χειλάκι πετροκέρασο

9 Αυγούστου 201022:00

lips_500Ντυνόμαστε, φτιάχνουμε τα μαλλιά μας, βαφόμαστε με την μεγαλύτερη μας δεξιοτεχνία και έχοντας ήδη τονώσει αρκετά την αυτοπεποίθηση μας είμαστε έτοιμες για έξω.

Τελευταία μα απαραίτητα πινελιά είναι το κραγιόν, σημείο τομής της καθιερωμένης ιεροτελεστείας, που μας προσδίδει εύκολα στιλ και διάθεση.

Kοινό όμως – μεταξύ γυναικών – μυστικό,  είναι η περιορισμένη διάρκειά του. Απόδειξη ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην τσάντα μας πρωί – βράδυ, μετά το κινητό και τα κλειδιά ή και πριν από αυτά!

Τα χείλη είναι μια περιοχή ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη που στην επιφάνειά τους αποτελούνται από μια πληθώρα ενυδατικών παραγόντων, διατηρώντας τα απαλά. Ωστόσο, οι αλλαγές του καιρού και των εξωτερικών συνθηκών – κρύο ή ήλιος -, επενεργούν αρνητικά σ’ αυτά, κάνοντάς τα να χάνουν την φυσική τους υγρασία.

Ποια δεν έχει αισθανθεί αυτή την αίσθηση ξηρότητας, λες και κουβαλάμε έναν μικρό κάκτο πάνω στο πρόσωπό μας; Τα καλά νέα είναι, ότι οι τρόποι αντιμετώπισης του ανεπιθύμητου “σκασίματος” είναι εύκολοι, γρήγοροι και πάνω από όλαδραστικοί.

Βήμα 1ο: Η καθημερινή απολέπιση

Μπορούμε καθημερινά, την ώρα του βουρτσίσματος των δοντιών, να τρίβουμε την βούρτσα – προτιμότερο στεγνή – και στα χείλη με κυκλικές κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται τα ανεπιθύμητα πετσάκια, αλλά και τα νεκρά κύτταρα. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και με ένα νωπό πανάκι. Στην συνέχεια απλώνουμε ένα lip-balm ή ακόμα καλύτερα βαζελίνη για την ενίσχυση της ενυδάτωσης τους.

Βήμα 2ο: Η εβδομαδιαία απολέπιση

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα scrub για τα χείλια και μόνο, που υπόσχονται βαθιά ενυδάτωση και απομάκρυνση των αντιαισθητικών ρυτίδων-γραμμών που εμφανίζουν τα χείλη λόγω ξηρότητας. Η εφαρμογή τους μια φορά την εβδομάδα, θα κάνει τα χείλη μας πιο ανθεκτικά στις αντιξοότητες. Από την άλλη, μπορούμε να αφεθούμε και στις φυσικές θεραπείες της μάνας – γης, αναμιγνύοντας 2 κουταλάκια ζάχαρης, μισή κουταλιά μέλι και άλλη μια ελαιόλαδο, μίξη την οποία απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις στα χείλη για περίπου 2-3 λεπτά. Το κόστος και ο χρόνος μηδαμινός, αλλά τα αποτελέσματα εντυπωσιακά.

Βήμα 3ο: Η σωστή εφαρμογή

Προτιμότερο είναι αντί να απλώνουμε το κραγιόν απευθείας από την συσκευασία, να γεμίζουμε με χρώμα ένα βουρτσάκι, το οποίο και θα τοποθετούμε στα χείλη, ξεκινώντας από την μέση προς τις άκρες. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντιλο μπορούμε να αφαιρέσουμε το χρώμα που τυχόν υπάρχει στις γωνίες των χειλιών και να το σταθεροποιήσουμε.

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS:

Αδιαμφισβήτητα τα lip-gloss που υπόσχονται όγκο, μας κάνουν να αισθανόμαστε έστω και για κάποια λεπτά αλλά Jolie, όμως στο διάστημα μέχρι να εξαντληθεί η δράση τους, μειώνεται η υδρολιπιδική προστασία των χειλιών μας, με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε στην πραγματικότητα με ξηρότερα χείλη.

Ιδίως τώρα το καλοκαίρι επιβάλλεται να προστατεύουμε από τις βλέψεις του ηλίου και τα χείλη μας, πέρα από το σώμα. Γεγονός που επιτυγχάνεται με ένα lip-balm με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, ενώ παράλληλα μπορούμε σε κάθε μας καθαρισμό να απλώνουμε την ενυδατική προσώπου και στα χείλη, για αυξημένη προστασία.

Ένα ακόμα έξτρα ενυδατικό προϊόν, θεωρείται η βιταμίνη Ε, η οποία υπάρχει στο εμπόριο με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μια καλή λύση είναι να προμηθευτούμε την εν λόγω βιταμίνη ατόφια, και αφού σπάσουμε την κάψουλα να απλώσουμε την ουσία πάνω στα χείλη. Η δράση της βιταμίνης για 1-2 ωρίτσες θα μας προσφέρει απαλότερα χείλη, από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

 Ωστόσο, όποια μέθοδο και να επιλέξουμε, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά αν ο οργανισμός μας παραμένει αφυδατωμένος. Πέρα από την “εξωτερική” θεραπεία, απαραίτητη τάσσεται και η “εσωτερική”. Το γνωστό σε όλους μότο – 8 ποτήρια την ημέρα – κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση, τον γιατρό πέρα!

http://fe-mail.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr