Μυθικές περιουσίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς

5 Αυγούστου 201001:09

13FB26F6490DA6161395F71DF31E247A40 Αμερικανοί  δισεκατομμυριούχοι πρόκειται να  καταβάλουν αστρονομικά ποσά  για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που  θα κυμαίνονται από το 50% της  συνολικής τους περιουσίας τους  και θα φθάνουν μέχρι και το 99%!

Η πρωτοβουλία  αυτή που φέρει τον τίτλο «Giving Pledge» ξεκίνησε από μια ιδέα του  ιδρυτή της Microsoft Bill Gates και του  Warren Buffet, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική. Οι εν λόγω ζάπλουτοι  κατάφεραν να παρασύρουν σε αυτό του «τσουνάμι» φιλανθρωπίας άλλους40 περίπου από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν ακόμα και την μισή τους περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ανάμεσα στους  δισεκατομμυριούχους – φιλάνθρωπους συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα, κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ο σκηνοθέτης George Lucas, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο συν-ιδρυτής της L’ Oreal Larry Ellison, είναι μερικοί μόνο από τους ποιο  γενναιόδωρους «φιλάνθρωπους».

«Έχουμε περισσότερα  χρήματα από όσα θα χρειαστεί  ποτέ η οικογένειά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του e-Bay Pierre Omidyar, δικαιολογώντας την απόφασή του να δωρίσει  ένα τεράστιο μέρος της περιουσίας του.  Από την πλευρά του ο Warren Buffet δήλωσε πως θα δώσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς περίπου το 99% της περιουσίας του, ποσό που ισοδυναμεί με 47 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr