Ένας ράπερ για πρόεδρος της Αϊτής

4 Αυγούστου 201004:57

Ο Αϊτινός αστέρας της μουσικής χιπ χοπ Ουάικλεφ Τζιν, ο οποίος έχει επίσης την υπηκοότητα των ΗΠΑ, όπου ζει, πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της πατρίδας του αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

jean-thumb-mediumΟ τραγουδιστής, σχετικά με τις προθέσεις του οποίου να διεκδικήσει το θώκο κυκλοφορούσαν φήμες τις τελευταίες εβδομάδες, θα προβεί στη σχετική ανακοίνωση στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ την Πέμπτη, ανέφερε το δίκτυο επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στον καλλιτέχνη.

Ο σημερινός πρόεδρος Ρενέ Πρεβάλ δεν μπορεί, βάσει του Συντάγματος, να διεκδικήσει νέα θητεία στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου.

Η θητεία του λήγει το Φεβρουάριο του 2011, ωστόσο επικριτές του τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.

Η χώρα της Καραϊβικής πασχίζει να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου ο οποίος στοίχισε περίπου 250.000 ανθρώπους–άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απολογισμό που ξεπέρασε τις 300.000 νεκρούς–και άφησε 1,5 εκατ. πολίτες άστεγους. Η Αϊτή δοκιμάζεται από την κακοκαιρία, ενώ στα προβλήματα που προκαλεί η καθυστέρηση στην ανοικοδόμηση και η φτώχεια προστίθεται και η αυξανόμενη πολιτική ένταση.

Ο Τζιν, που ζει στη Νέα Υόρκη, είναι ιδρυτής του Yele Haiti Foundation και συμμετείχε στις προσπάθειες να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους σεισμοπαθείς στη φτωχότερη χώρα της περιφέρειας. Διατυπώθηκαν ωστόσο κατηγορίες για κακοδιαχείριση χρημάτων από την οργάνωσή του.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr