Ταξιδεύοντας κινηματογραφικά

3 Αυγούστου 201011:26

fex_logoΣτα πλαίσια των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων η ΦΕΞ με την υποστήριξη της Θρακικής & φοροτεχνικής υποστήριξης, οργανώνει το πρόγραμμα με τίτλο ταξιδεύοντας με τη ΦΕΞ

 Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει για το 1ο εξάμηνο το 2010:

 Σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου,  αφιερωμένο στον Σύγχρονο Κινηματογράφο της Αργεντινής. Δέκα ταινίες του σύγχρονου σινεμά της Αργεντινής στην αυλή του λαογραφικού Μουσείου. Συζητήσεις λατινοαμερικάνικη μουσική και άλλα happenings

 Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων και το Goethe-Institut Athen, παρουσιάζουν το 5ο Animfest 2010. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε Γερμανικά animation.  Από τη μεγάλη κυρία του πρωτοποριακού κινηματογράφου Lotte REINIGER και την παραγωγή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στις δημιουργίες της επανενωμένης Γερμανίας..

 Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη και στη συνέχεια η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ ταξιδεύει στη γειτονική Δράμα για το νέο φεστιβάλ.

 

Ταξιδεύοντας κινηματογραφικά στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Οι ταινίες «Μεγάλος ερωτικός»  και «είδωλο στον καθρέφτη»  θα μας μεταφέρουν στον κόσμο του Μάνου.

 

Ταξιδεύοντας στην Πόλη. Με οδηγό τον κινηματογράφο της περιπλάνησης και με «συν» ταξιδιώτες χωρίς αστέρια θα ταξιδέψουμε στην Πόλη.

 

Αφιερώματα «Γιάννης Τσαρούχης – Σπουδή για πορτρέτο», Λογοτεχνία και κινηματογράφος,  κινηματογράφος της περιπλάνησης, ανοίγουν το πρόγραμμα του νέου έτους.

 

Eργαστήριο κινηματογράφου. Η τέχνη & η τεχνική του κινηματογράφου & του video. Τεχνική σκηνοθεσίας, σενάριο, φωτισμοί, τεχνικές λήψης και επεξεργασίας, υποκριτική και οργάνωση  παραγωγής.

 

 Ακόμη, συζητήσεις με εξαιρετικούς προσκεκλημένους όπως τον Παντελή Βούλγαρη τον Δημήτρη Βερνίκο τον Πέτρο Μάρκαρη κ.ά.

 

 

 

* Σχετικά με την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, με πλούσιο πρόγραμμα, αφιερώματα στον κινηματογράφο και το βιβλίο, το θέατρο, τη φωτογραφία, τα Βαλκάνια. κ.ά

 Δίνει τη δυνατότητα στο σινεφίλ κοινό της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσει δυσεύρετες ταινίες. Οι συνεργασίες με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν νέους δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr