perifereia

Ανακοίνωση Περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά του Έβρου

2 Αυγούστου 201022:58

perifereiaΤην αντίδραση της  Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκάλεσε η συζήτηση στο πρόσφατο νομαρχιακό συμβούλιο του Έβρου για τα αντιπλημμυρικά του ποταμού Έβρου, το οποίο κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα στους Υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών στο οποίο περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και ζητείται η άμεση χρηματοδότηση και έναρξη των έργων αποκατάστασης των αναχωμάτων.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δεύτερας αναφέρει.

 «Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στον ποταμό Έβρο είχε υλοποιήσει άμεσα και με αυτεπιστασία την προσωρινή έμφραξη των ρηγμάτων των αναχωμάτων, με στόχο την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την αντιπλημμυρική προστασία.

 Ακολουθώντας σταθερά βήματα στο έργο της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων, η ΠΑΜ- Θ διασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στην ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών.

Συγκεκριμένα: Η ΠΑΜ-Θ στις 27 Ιουλίου δημοπράτησε τα έργα οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές των Φερών, του Πέπλου και του Τυχερού. Αύριο (3 Αυγούστου) δημοπρατούνται τα έργα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές της Ορεστιάδας, του Πυθίου και του Διδυμοτείχου.

Στις 10 Αυγούστου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές του Αμορίου, των Λαβάρων, της Μάνδρας και της Κορνοφωλιάς.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr