grafeio_ypiresia_2

Παγώνουν όλες οι προσλήψεις σε Δήμους

30 Ιουλίου 201000:03

grafeio_ypiresia_2Στο πάγωμα των προσλήψεων σε όλους τους Δήμους της χώρας, προχωρά η κυβέρνηση με εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου που εστάλη την Πέμπτη στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Το μέτρο περιλαμβάνει ακόμη και επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που ανέμεναν το διορισμό τους μετά την 1η Ιουλίου και πλέον θα παρακολουθήσουν νέα αναστολή των προσλήψεών τους. Για όσους ο διορισμός τους έφτασε μέχρι τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πάντως, η διαδικασία της πρόσληψής τους θα προχωρήσει κανονικά.

Η απόφαση αποτελεί προέκταση στην πολιτική που εφαρμόζει το ΥΠΕΣ για την αναδιάταξη των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων που υπηρετούν στο δημόσιο, μέσω μετατάξεων. Εναρμονίζεται όμως και με τις επιταγές της Τρόικας, που επιθυμεί τον μέγιστο δυνατό περιορισμό προσλήψεων αν όχι και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η εγκύκλιος του κ. Ντόλιου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αναστολή των προσλήψεων επεκτείνεται και στο προσωπικό των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, το οποίο έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Για το διορισμό των επιτυχόντων που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν μέχρι 31-12-2009 αλλά και για αυτούς που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά την 1-1-2010 ισχύουν ομοίως οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 του ν.3833/2010 για σταδιακή πρόσληψή τους. Ειδικά για τους επιτυχόντες που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.3848/2010 (19-5-2010) και εκκρεμεί η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, τότε η διαδικασία πρόσληψης συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά.»

Στην αναστολή προσλήψεων υπάγονται και οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, καθόσον αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και ως εκ τούτου υπάγονται στις ρυθμίσεις των άρθρων 10 και 11 του ν. 3833/2010.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr