Επιθετικός από την Ξάνθη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

28 Ιουλίου 201000:13

ARINCΠερισσότερο προκλητικός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ξάνθη, την Κυριακή, υπήρξε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Μουσταφά Αρίντς. Μετά τις συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε και άλλους παράγοντες της μειονότητας, ο τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος μετέβη στην Εχίνο. Εκεί μιλώντας σε συγκεντρωμένους κατοίκους υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός στις εκφράσεις του παρόλο που στο τέλος επιχείρησε να «στρογγυλέψει» τα πράγματα.

Απευθυνόμενος στο κοινό είπε, σύμφωνα με τουρκόφωνα Μέσα Ενημέρωσης της Ξάνθης: «Η Τουρκία είναι δίπλα σας και μη φοβάστε». «Δεν είμαστε ξένοι σ’ αυτή τη γη. Δεν είμαστε ένοικοι ενός ξενοδοχείου ή μισθωτές σε ένα σπίτι. Ο Τούρκοι της Δυτικής Θράκης για αιώνες έχουμε ζήσει σε αυτά τα εδάφη. Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης». Πάντως λίγο αργότερα τους υπενθύμισε ότι είναι Έλληνες Πολίτες και τους ζήτησε να διεκδικούν κάθε δικαίωμα με ειρηνικό τρόπο .

Ο Μουσταφά Αρίντς ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, με αφορμή το μνημόσυνο για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Σαδίκ, σε μια επίσκεψη που είχε προφανή στόχο να υπενθυμίσει τον «τουρκισμό» στη Θράκη, δόγμα που πρέσβευε ο εκλιπών μειονοτικός βουλευτής πριν από 15 χρόνια αλλα υποστηρίχθηκε μεθοδικά στην πορεία των ετών, ώστε σήμερα να υπάρχει αφόρητη πίεση και ξεκάθαρη στόχευση από την πλευρά της γείτονος για υποχωρήσεις στα ζητήματα της Θράκης.

Ταυτόχρονα τα πιο φανατικά στοιχεία της μειονότητας προχωρούν στην επανασύσταση του αυτονομιστικού κόμμματος DEB που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr