manika

Νεκρώνουν τη χώρα τα φορτηγά. Αδιαφορούν οι πολίτες πια.

25 Ιουλίου 201014:26

manikaΟι ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύει το μνημόνιο και συναντούν την έγκριση της κοινωνίας, προκαλούν τις αντιδράσεις των συντεχνιών. Μία από αυτές είναι η απελευθέρωση των αδειών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους δήλωσε με καμάρι στις τηλεοπτικές κάμερες ότι από τη Δευτέρα θα νεκρώσει όλη η χώρα. Την έπαρσή του όμως δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι υπόλοιποι έλληνες καθώς το μόνο που τους απασχολεί είναι η ταλαιπωρία που θα υποστούν εξαιτίας τους και αδιαφορούν, πλέον για τα συντεχνιακά αιτήματα,  στην παρούσα κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών είχαν την εντύπωση ότι «τα είχαν βρει» με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών , όμως φαίνεται ότι οι απαιτήσεις της τρόικας μετέβαλαν τους όρους της συμφωνίας.

Ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς από τη Δευτέρα ακινητοποιούνται τα φορτηγά δημόσιας χρήσης από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι αντιδρούν στο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Αρκετά βενζινάδικα επίσης έσπευσαν να προμηθευτούν νέα φορτία για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις που αναμένεται να σημειωθούν.Αν η απεργία παραταθεί αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς, σε βασικά είδη εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση εκπρόσωπος των πρατηριούχων ο κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι τα πρατήρια μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς αν η απεργία κρατήσει για τρεις ως τέσσερις ημέρες και κάλεσε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Πάντως ιδιαίτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νησιά αν η απεργία παραταθεί.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Βυτιοφορέων Γιώργος Τσάμος τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας αντιδρώντας στις αλλαγές του κόστους της άδειας που τους παραχωρείται από το κράτος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών ΔΧ κατηγορούν το αρμόδιο υπουργείο για αιφνιδιασμό, επικεντρώνοντας κυρίως τις επικρίσεις τους στο θέμα της αξίας της αδείας, σημειώνοντας ότι “το κράτος τους πούλησε τις άδειες σε τριπλάσια αξία από τη σημερινή”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr