xinidis_profil_kali

Διάψευση Ξυνίδη για περιφερειακές εκλογές ή υφυπουργοποίηση

24 Ιουλίου 201009:02

xinidis_profil_kaliΣτη διάψευση κάθε σεναρίου που κάνει λόγο για αποχώρησή του από τη θέση του Γραμματέα προχώρησε μιλώντας στους δημοσιογράφους της πόλης ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «Το ύφος αυτών των σχολίων παραπέμπει σε αντάλλαγμα για να φύγω από τη θέση του Γραμματέα και όχι σε αναβάθμιση ή προσφορά από άλλο πόστο. Αυτά τα παραπολιτικά σχόλια έχουν σαν στόχο να πουν ότι δεν ανταποκρίνομαι στα καθήκοντα του Γραμματέα» σημείωσε και κάλεσε όποιον έχει αυτή την άποψη να την πει ευθέως και δημοσίως.  «Υπάρχει ένα δύσκολο έργο σε μια δύσκολη περίοδο που έχω αναλάβει και δίνω κάθε μέρα όλες μου τις δυνάμεις σε βάρος και της ιδιότητάς μου ως βουλευτή Ξάνθης αλλά νομίζω ότι κάποτε θα ανταμείψω τον τόπο από ένα σημείο και μετά, όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν είναι στις προθέσεις μου να συμμετάσχω πουθενά αλλού εκτός από εκεί που βρίσκομαι.» κατέληξε αποκλείοντας την περίπτωση να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ουσιαστικές αδυναμίες εφαρμογής στην πρόταση της Πειραιώς για ΣΕΚΑΠ

 Ερωτηθείς την πρόταση της Πειραιώς, που προβλέπει ότι, στο πλαίσιο της πιθανής εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας, θα λειτουργήσουν τα συνεταιριστικά εργοστάσια από αυτόνομους συνεταιρισμούς με μακροχρόνιες συμβάσεις έκρινε ότι είναι ανεδαφική. Αφού υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την αναδιάρθρωση όλων των συνεταιρισμών ανέφερε: «Αν μας απαντήσει ο κύριος Σάλας με ποιούς συνεταιρισμούς θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια και πότε θα δημιουργηθούν αυτοί, τότε ίσως μπορούμε να συζητήσουμε. Προς στιγμήν, η πρόταση αυτή έχει πολύ σημαντικές αδυναμίες ως προς την ουσιαστική της εφαρμογή.  Για μια τράπεζα που ζητά να κάνει όμιλο με τράπεζες δημοσίου χαρακτήρα και συμφέροντος είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη μια τέτοια πρόταση και να έχει και την αποδοχή της κυβέρνησης» εκτίμησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Γενικότερα για τη ΣΕΚΑΠ επανέλαβε, μεταξύ άλλων τη θέση του ότι οποιαδήποτε συζήτηση για πραγματικά προβλήματα και σοβαρή λύση είναι αποδεκτή αλλά όχι «να γίνεται κάτι εμμέσως με σιωπηρές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,  αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και υποφαινόμενες μεταβιβάσειες ποσοστών μετά.»

Είπε μεταξύ άλλων: «Αν σήμερα λέγαμε ότι θα παρουσιαζόταν ένας ιδιώτης ισχυρός και ενδιαφερόταν σοβαρά, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Αλλά με τον τρόπο αυτό και με το φόβο να καταλήξει σε ανταγωνιστές που θα μειώσουν το μερίδιό της ΣΕΚΑΠ στην αγορά ή θα ενδιαφερθούν για την ακίνητή περιουσία της κανείς δεν πρόκειται να ανεχθεί τις μεθοδεύσεις. Η περίοδος που κάποιοι εν κρυπτώ μεταβίβαζαν περιουσιακά στοιχεία δημόσιου χαρακτήρα χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα έχει περάσει και εγώ δεν πρόκειται να συνεργήσω σε κάτι τέτοιο.» σημείωσε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης Ν.Δ. και παντοδυναμίας του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr