aspis

ΑΣΠΙΣ: Ευνοϊκή τροπολογία για τους ασφαλισμένους

28 Ιουλίου 201022:00

aspisΤην κάλυψη των  απαιτήσεων  των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια σε ποσοστό έως και 70%,  υπό αυστηρές προϋποθέσεις, εάν δε βρεθεί ανάδοχη εταιρία, θα αναλάβει το κράτος

μέσω  εγγυητικού κεφαλαίου ζωής, σύμφωνα με ειδική τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με τη διάταξη, το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής θα καλύψει το ποσοστό της ασφαλιστικής τους εκκαθάρισης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο από το Σύλλογο των ζημιωθέντων ασφαλισμένων της εταιρείας, όσο και από την Αντιπολίτευση.

Το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 200 ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Έτσι, η κυβέρνηση την Πέμπτη που το νομοσχέδιο συζητήθηκε  στην Ολομέλεια της Βουλής, προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή, «απόδειξη», όπως είπε ο υφυπουργός, ότι ακούει τις αντιρρήσεις και τις διαφορετικές απόψεις και διορθώνει όπου είναι εφικτό λάθη η παραλείψεις.

Πηγή:http://www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr