poulios_2

Κριτική Πούλιου για τα χαμένα έργα του ΕΣΠΑ

22 Ιουλίου 201015:59

poulios_2Η απώλεια σημαντικών έργων από το ΕΣΠΑ είναι το αντικείμενο νέας δήλωσης του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χρήστου Πούλιου.

Αφορμή για την επισήμανση στάθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση των τομεακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφορούν στην ψηφιακή σύγκλιση και την αειφόρο ανάπτυξη. Ο Χρήστος Πούλιος κάνει λόγο για συστηματική απουσία του Δήμου και σημειώνει ότι ο Δήμος χάνει σημαντικές ευκαιρίας για την υλοποίηση έργων σε κρίσιμους τομείς:

 Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή»

 «Δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένο περιστατικό ή για την απώλεια ενός έργου. Διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης απουσιάζει συστηματικά από το ΕΣΠΑ και τα “κρούσματα” πληθαίνουν. Έχοντας υπόψη ότι ο Δήμος διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια, τουλάχιστον όπως έχει διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν μπορώ παρά να αποδώσω τις απελπιστικά χαμηλές επιδόσεις σε αδράνεια. Αδράνεια εγκληματική που στερεί την περιοχή μας από σημαντικούς πόρους, έργα κι επενδύσεις. Αυτό είναι το μείζον για εμάς. Όλα όσα τελικά ΔΕΝ κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή για το “σήμερα” και το “αύριο” του τόπου μας”.

Κανένα ίχνος του Δήμου Ξάνθης και στους προσφάτως ανακοινωθέντες πίνακες με τους δικαιούχους έργων στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα το Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση” και το Ε.Π. “Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη”. Πρόκειται για τους καταλόγους με τους δικαιούχους, τα ενταγμένα έργα και τη δημόσια δαπάνη, οι οποίοι ενημερώνονται κάθε Ιούνιο και περιέχουν ό,τι έχει εγκριθεί έως το τέλος του προηγούμενου έτους. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” στο οποίο εμφανίζονται διάφοροι Δήμοι με καινοτόμες προτάσεις (όπως τα Τρίκαλα που πήραν έγριση για 4,5 εκ. ευρώ), λείπει η Ξάνθη της οποίας ωστόσο η υστέρηση σε ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακή διαχείριση, είναι παροιμιώδης.»

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το σχετικό κατάλογο από την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ 1) κατάλογος δικαιούχων αειφόρου ανάπτυξης, 2) κατάλογος δικαιούχων ψηφιακής σύγκλισης ή τη ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr