Βουλγαρική αντιπροσωπεία στην Ξάνθη

21 Ιουλίου 201013:51

dve_mogili_3Aντιπροσωπεία του Δήμου Dve Mogili από την περιοχή Rouse της Βουλγαρίας βρέθηκε στην Ξάνθη την Τετάρτη, στο πλαίσιο επαφών για την ανάπτυξη συνεργασίας και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί.

Η ομάδα Τοπικής Δράσης του γειτονικού Δήμου της Βουλγαρίας είχε συνάντηση και τεχνική σύσκεψη με στελέχη της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης προκειμένου να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας στο ζήτημα της υλοποίησης ευρωπαικών προγραμμάτων, αντίστοιχων με αυτά που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή καθώς και μελέτη της πιθανότητας συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την κατάθεση κοινών προτάσεων σε παρόμοια προγράμματα.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε το πρωί στα γραφεία της Αναπτυξιακής ενώ ακολούθως η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Νομάρχη και το Δήμαρχο Ξάνθης. Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης και με την ιδιότητα του είχε εκτενή συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο του βουλγαρικού Δήμου που ήταν επικεφαλής της αποστολής. Ακολούθως στο Δημαρχείο Ξάνθης τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ο οποίος απευθυνόμενους στο βούλγαρο αυτοδιοικητικό, ευχήθηκε η επίσκεψή τους να είναι γόνιμη και ευχάριστη ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Αναπτυξιακή θα συμβάλλει ώστε να αναπτυχθεί μια συνεργασία με αμοιβαίο όφελος.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Dve Μοgili ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Ξάνθης για την υποδοχή τους, χαρακτήρισε πολύ καλή εμπειρία την επίσκεψη της αντιπροσωπείας  και σημείωσε ότι στο μέλλον θα υπάρξει αρκετά γόνιμη συνεργασία. Σε ότι αφορά στο αντικείμενο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πασχάλης Λύρατζης ανέφερε ότι η βουλγαρική πλευρά υλοποιεί προγράμματα όπως το Leader ήτο ΟΠΑΑΧ, στα οποία υπάρχει αρκετά μεγάλη εμπειρία στην Αναπτυξιακή ενώ σημείωσε ότι πέρα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει αξιοποίηση κοινών δράσεων από τις δύο περιοχές.

 dve_mogili_1

dve_mogili_2

dve_mogili_4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr