paralies_3

Οδοιπορικό στις παραλίες. Όλοι συμμέτοχοι στην απαξίωση

21 Ιουλίου 201000:00

 

paralies_3

Μίνι οδοιπορικό στις παραλίες της Ξάνθης πραγματοποίησε τα XanthiPress.gr πρόσφατα προκειμένου να αποτυπώσει την εικόνα που παρουσιάζουν.

Οι φωτογραφίες δεν αποτύπωσαν κάποια τρανταχτή ανεπάρκεια των φορέων της περιοχής, άλλωστε, η τουριστική αξιοποίηση της παραλίας στην Ξάνθη είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση του απλού πολίτη. Όχι του «ανεπιθύμητου ξένου» που κάποιου βλέπουν στα μάτια των επισκεπτών από άλλες χώρες που δειλά-δειλά εμφανίζονται, αλλά και του επισκέπτη της περιοχής της Ξάνθης που κάνει τη βόλτα τους στις παραλίες του Νομού. Η δικαιολογία ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι Δήμοι ή οι “κακοί αθίγγανοι” επισκέπτες δεν ευσταθεί. Η ευθύνη είναι κοινή για όλους. Το χάλι στις παραλίες δεν είναι μόνο θέμα εγκατάλειψής τους αλλά και θέμα συμπεριφοράς πολλών από εμάς.

Άλλωστε από τους 4.300 βούλγαρους επισκέπτες που καταμετρήθηκαν μόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο στο μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου ελάχιστοι κατευθύνθηκαν στο Νομό Ξάνθης. Θα μπορούσε η περιοχή να είναι μια μικρή Χαλκιδική για τους πληθυσμούς τους Σμόλιαν, ακόμη και της Φιλιππούπολης. Όμως οι τοπικοί επιχειρηματίες μάλλον περιμένουν τον πελάτη στο πιάτο, αφού ούτε καν κατάλογος δεν υπάρχει στα βουλγάρικα, ενδεχομένως και εξαιτίας μιας υποσυνείδητης ξενοφοβίας ή ψωρουπερηφάνειας απέναντι στον «φτωχό» επισκέπτη που –όμως- ενδέχεται τους συντηρήσει στο μέλλον.

Αρκετές εικόνες προκαλούν εντύπωση, όπως η περιβόητη αναστροφή που κάνουν τα λεωφορεία που φτάνουν στο Πόρτο-Μόλος αρνούμενα να συνεχίσουν προς την παραλία της Μάνδρας, δίνοντας τροφή σε ψιθύρους. Μόλις πρόσφατα το ΚΤΕΛ έκανε γνωστό ότι σταματά το δρομολόγιο προς Φανάρι, αλλά ακόμη δεν έχει ανακαλύψει όλους τους προορισμούς της Ξάνθης. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.

1. Βάρκα με χρησιμότητα κάδου αρπορριμμάτων
2. Κάποιος έκανε ιδιωτικό πέρασμα στη ΙΧ. παραλία του αλλά κάποιος άλλος το χάλασε
3.Ο κάδος άδειος και τα σκουπίδια απ΄έξω
4.Ο κάδος της παραλίας ριγμένος και τα σκουπίδια έξω
5. Κάποια εγκατελειμμένη πινακίδα χωρίς σημασία
6. Οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος κατοικιών που χτίζονται στον Αη Γιάννη φροντίζουν να διατηρούν καθαρό το γιαπί. Οι υπόλοποι βρωμίζουν όλα τα άλλα.
7. Ξερά φύλλα έτοιμα για καύση.
8. Ξερά φύλλα δίπλα στη θάλλασα μόλις τα έκαψαν.
9. Η περιβόητη αναστροφή του ΚΤΕΛ μπροστά στο Πόρτο-Μόλος

paralies_2

 

paralies_4

paralies_6

paralies_5

paralies_7

paralies_8

paralies_1

paralies_ktel

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr