oaee2

Απαλλάχθηκαν από το ΤΕΒΕ οι μικροπωλητές των χωριών.

20 Ιουλίου 201022:14

oaee2Επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα με την υποχρεωτική ασφάλιση μικροπωλητών από χωριά του Νομού Ξάνθης στο ΤΕΒΕ, από τον ΟΓΑ στον οποίο ασφαλίζονταν μέχρι σήμερα.

Με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον Ν. 3846/2010 θα συνεχίσουν να εξαιρούνται από την ασφάλιση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών όσοι μικροπωλητές έχουν ως έδρα τους οικισμούς του Νομού με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων και συμμετέχουν μόνο σε μία λαϊκή αγορά οικισμού με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων στο νομό τους.(εν προκειμένω μόνο στην πόλη της Ξάνθης)

Το πρόβλημα αφορούσε πάρα πολλούς μικροπωλητές του Νομού Ξάνθης οι οποίοι είχαν κινητοποιηθεί έγκαιρα και έθεσαν το θέμα στο βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη. Εκείνος με τη σειρά του προχώρησε στις αναγκαίες ενέργειες και τελικώς, το αίτημα κρίθηκε δίκαιο από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας καθώς, όπως φαίνεται και από την πρόβλεψη του νόμου, πρόκειται για επιτηδευματίες που δεν συμπληρώνουν πενθήμερη εργασία.

Από τη ρύθμιση φαίνεται ότι ευνοούνται αρκετοί μικροπωλητές σε όλη την επαρχία που θα αποφύγουν την ασφάλιση στο ΟΑΕΕ, το οποίο είχε ειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι υποχρεούνται να απογραφούν. Τελικά εδώ και μερικές εβδομάδες οι μικροπωλητές που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr