Πολλοί ξανθιώτες στον Οιδίποδα την στους Φιλίππους. Λάτρεψαν την Ιοκάστη.

17 Ιουλίου 201007:57

oidipous_1Η παράσταση του «Οιδίποδα Τυράννου» στο Φεστιβάλ των Φιλίππων κυριάρχησε στα πολιτιστικά πράγματα των ημερών.

Η παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο ρόλο του Οιδίποδα και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της Ιοκάστης, στο θέατρο των Φιλίππων συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου και πολλών ξανθιωτών την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η προσεγμένη παραγωγή του «Αμφιθεάτρου» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου- που παραβρέθηκε ο ίδιος στην παράσταση και εισέπραξε το χειροκρότημα του κοινού- ικανοποίησε τον κόσμο. Με ιδιαίτερη έμφαση στο ερωτικό στοιχείο των δύο πρωταγωνιστών του δράματος, πολύ προσεγμένα χορικά και καλές ερμηνείες η παράσταση ικανοποίησε τους φίλους του αρχαίου θεάτρου που βρέθηκαν στους Φιλίππους. Το κοινό γοητεύτηκε από την προσέγγιση της Καριοφυλλιάς Καραμπέτη στο ρόλο της Ιοκάστης που προήγαγε την ηρωίδα του Σοφοκλή σε μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που της αναλογεί η έκταση της παρουσίας της στο δράμα και κατέκτησε για άλλη μια φορά το κοινό, ακόμη και με ένα μικρότερο ρόλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ

Οιδίπους: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ιοκάστη: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Κρέων: Νίκος Αρβανίτης

Τειρεσίας: Μάνος Βακούσης

Εξάγγελος: Θανάσης Κουρλαμπάς

Ιερεύς: Νικόλας Παπαγιάννης

Άγγελος: Κώστας Ανταλόπουλος

Θεράπων: Σωτήρης Τσακομίδης

oidipous_2

oidipous_3

oidipous_4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr