Σφολιάτα με μαρμελάδα και μασκαρπόνε

19 Ιουλίου 201022:00

sfoliata_marmeladaΣφολιάτα με μαρμελάδα και μασκαρπόνε

Υλικά

– 500 γρ.κατεψυγμένη σφολιάτα
– 300 γρ.μαρμελάδα κεράσι

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
– 250 γρ.τυρί μασκαρπόνε
– 50 γρ.ζάχαρη άχνη
– 100 γρ. κρέμα γάλακτος
– ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

– Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε το φύλλο, το τρυπάτε πολύ καλά με πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στους 180 °C για 5’ – 10’ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
– Κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 7 εκατοστών.
– Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
– Κατόπιν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την ανακατεύετε με το μίγμα μασκαρπόνε και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
– Τοποθετείτε ένα κομμάτι τετράγωνο σφολιάτας, το αλείφετε με λίγη μαρμελάδα, βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μασκαρπόνε από πάνω και τέλος από πάνω λίγη μαρμελάδα κεράσι στην κορυφή. Καλύπτετε με ένα τετράγωνο φύλλο σφολιάτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

http://www.panakota.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr