 Σφολιάτα με μαρμελάδα και μασκαρπόνε
Σφολιάτα με μαρμελάδα και μασκαρπόνε
Υλικά
– 500 γρ.κατεψυγμένη σφολιάτα
 – 300 γρ.μαρμελάδα κεράσι
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
 – 250 γρ.τυρί μασκαρπόνε
 – 50 γρ.ζάχαρη άχνη
 – 100 γρ. κρέμα γάλακτος
 – ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
 – Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε το φύλλο, το τρυπάτε πολύ καλά με  πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στους 180 °C για 5’ –  10’ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
 – Κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 7 εκατοστών.
 – Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα  πορτοκάλι, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
 – Κατόπιν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να  γίνει σφιχτή σαντιγί. Την ανακατεύετε με το μίγμα μασκαρπόνε και αφήνετε  την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
 – Τοποθετείτε ένα κομμάτι τετράγωνο σφολιάτας, το αλείφετε με λίγη  μαρμελάδα, βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μασκαρπόνε από πάνω και  τέλος από πάνω λίγη μαρμελάδα κεράσι στην κορυφή. Καλύπτετε με ένα  τετράγωνο φύλλο σφολιάτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
http://www.panakota.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;