Κάστανα μον μπλαν (από την Γαλλική κουζίνα)

23 Ιουλίου 201022:00

kastana350Κάστανα μον μπλαν (από την Γαλλική κουζίνα)

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) κοφτό αλάτι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο (εναλλακτικά, αν ενοχλεί, χρησιμοποιούμε φυτικό)
  • 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση:

  • Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
  • Τα βράζουμε επί πέντε λεπτά, τα καθαρίζουμε ένα-ένα, ώστε να είναι ζεστά (έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα).
  • Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε (στη μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ κ.λ.π.).
  • Προσθέτουμε στον πουρέ το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  • Στιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια.

http://greekcook.gr/syntages

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr