sekap_ate

Απέκλεισαν την ΑΤΕ αλλά πάγωσαν λόγω ΠΕΙΡΑΙΩΣ

15 Ιουλίου 201019:15

sekap_ateΣε αποκλεισμό της Αγροτικής Τράπεζας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι έμαθαν αργά μετά το μεσημέρι για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είναι γεγονός ότι τους προβλημάτισε αν και κάποιοι περίμεναν δραματικές εξελίξεις από την αρχή της ημέρας.

Παρά την αβεβαιότητα, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν την πρόθεσή τους να αντιδράσουν στον πρόσφατο εκβιασμού της ΑΤΕ με την αύξηση στο 10.7% του επιτοκίου δανεισμού, το οποίο μάλιστα αφορά σε εξάμηνο δανεισμό, εντείνοντας την ανησυχία. Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» την πρόσφατη εξέλιξη και ζητούν

Τι λένε οι συνδικαλιστές

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Κώστας Γαβριηλίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό θα ήταν ταφόπλακα για οποιαδήποτε εταιρία, πόσο μάλλον για τη ΣΕΚΑΠ. «Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την εταιρία όχι απλώς σε ξεπούλημα αλλά σε οριστικό κλείσιμο». Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβριηλίδη ο οποίος σχολίασε τη δήλωση του Σωκράτη Ξυνίδη περί παραίτησης, σημείωσε ότι όλοι οι πολιτικοί της περιοχής βρίσκονται στο πλευρό τους και θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα κάνει πίσω. Τέλος ανέφερε ότι η ευθύνη για την κατάσταση είναι διαχρονική και βαρύνει κυρίως την ΑΤΕ για τις διοικήσεις που διόρισε τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του έτερου σωματείου Γιάννης Ζάπτης, οι τελευταίες εξελίξεις δεν δημιουργούν αισιοδοξία. «Ζητήσαμε να μας χρηματοδοτούσαν με χαμηλότερο επιτόκιο από το 7,5% και αντ’αυτού μας χρηματοδοτεί με το ληστρικό 10.7% που θα σημάνει τον αφανισμό της εταιρίας.» Σύμφωνα με το Γιάννη Ζάπτη, η εταιρία διαθέτει τις προϋποθέσεις για να είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη και σημείωσε ότι, αντίθετα με τις φήμες που ακούγονται, οι εργαζόμενοι δεν είναι υψηλόμισθοι και έχουν κάνει αρκετές θυσίες.

Από Δευτέρα στην Αθήνα

Από τη Δευτέρα οι συνδικαλιστές της ΣΕΚΑΠ σχεδιάζουν την κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να έχουν επαφές με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Σε ισχύ βρίσκεται και πρόταση της ΝΟΔΕ για κοινή ανακοίνωση όλων των κομμάτων, για την οποία ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Χρήστος Τέντσιος σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη απαντηθεί, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

gavriilidis_kostas

sekap_ate_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr