GAVRIILIDHS_KOSTAS

Κατάληψη της ΑΤΕ από το πρωί από τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ.

15 Ιουλίου 201007:11

GAVRIILIDHS_KOSTASΣε κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Ξάνθη προχώρησα από το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, αντιδρώντας στον εκβιασμό της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας με την αύξηση του επιτοκίου δανεισμού της εταιρίας που έφτασε στο αστρονομικό ποσοστό του 10.7%.

Οι εργαζόμενοι μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και σχεδιάζουν νέα κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα δύο σωματεία προχώρησαν στην έκδοση ανακοίνωσης που απευθύνεται στα Μέσα Ενημέρωσης και τους τοπικούς φορείς και υπογράφεται από τους Προέδρους Κώστα Γαβριηλίδη και Ιωάννη Ζάπτη, στην οποία χαρακτηρίζεται «τοκογλύφος-δανειστής» η ΑΤΕ και ζητείται η συμμόρφωσή της προκειμένου να στηριχθεί η χρηματοδότηση της εταιρίας.:

 «Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι – μέτοχοι στη ΣΕΚΑΠ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις ξεκάθαρες πλέον προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας να οδηγήσει σε εξόντωση την εταιρία μας.
Γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα η Αγροτική Τράπεζα ως Μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ με ποσοστό 44,5% πρότεινε την μείωση της αξίας της τιμής της μετοχής στο 1/10 και σε συνέχεια σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επιβάλλοντας την πρόθεση της να μεταβάλει κατά το δοκούν την μετοχική σύνθεση της εταιρίας προς όφελος της, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο να κατέχει το 91% της εταιρίας.
Σε συνέχεια των παραπάνω αντιλαμβανόμενοι ότι η Αγροτική Τράπεζα με ποσοστό της πάνω από τα 2/3 την καθιστά μοναδικό διαχειριστή της σε αποφάσεις εκποίησης – ιδιωτικοποίησης.

Με έκδηλη πλέον την ανησυχία μας οι εργαζόμενοι – μέτοχοι καταθέσαμε στην Αγροτική Τράπεζα εφικτές προτάσεις ανάπτυξης της ΣΕΚΑΠ, προτείνοντας στην Αγροτική τράπεζα αυτή την ύστατη στιγμή για μια φορά να λειτουργήσει ως εταίρος – συνεργάτης και να συμβάλει σε μια από αυτές στη μείωση του επιτοκίου του κεφαλαίου κίνησης που μέχρι τώρα ήταν υψηλό 7,15%. Αντί αυτού μας κοινοποίησε την ΑΥΞΗΣΗ του επιτοκίου σε 10,70% αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρίας που είναι μέτοχος αλλά να συνεχίσει να είναι ένας πλέον ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ.

ΖΗΤΟΥΜΕ να συμμορφωθεί η Αγροτική Τράπεζα και να καταλάβει ότι ως συνέταιρος στη ΣΕΚΑΠ πρέπει να στηρίξει χρηματοδοτικά την εταιρία και όχι να την ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ.
ΖΗΤΟΥΜΕ την διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!” καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr