AIOLIKO_PARKO

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αιολικό πάρκο στα όρια Ξάνθης-Ροδόπης

14 Ιουλίου 201019:15

AIOLIKO_PARKOΤην εκπόνηση ειδικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι Οικολόγοι – Πράσινοι, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι η κατασκευή αιολικού πάρκου στην ορεινή Ροδόπη δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά το οικοσύστημα της περιοχής.

 Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο  -όπου παρέλειψαν να καλέσουν τα περισσότερα Μ.Μ.Ε της πόλης-  τόνισαν πως είναι θετικοί σε κάθε μορφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρκεί  η κατασκευή και η λειτουργία να μην επιβαρύνει το περιβάλλον. Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων – Πράσινων ανέφεραν, επίσης, πως η ιδιωτική επένδυση πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιοχή Πελεκιτού – Πολύαρνου της ορεινής Ροδόπης, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Κομψάτου, στα όρια νομών Ξάνθης και Ροδόπης, η οποία είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000» και είναι αυστηρά προστατευόμενη.

Για το λόγο αυτό υποστήριξαν πως η κατασκευή σε αυτή την προστατευόμενη τοποθεσία, θα δημιουργήσει προβλήματα στο οικοσύστημα της περιοχής και ειδικότερα σε σπάνια είδη γυπαετών και άλλων πτηνών, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί σημαντικά η αξία του συγκεκριμένου βιότοπου. Πάντως, έκαναν ιδιαίτερη επισήμανση στην «πράσινη ανάπτυξη» και ανέφεραν πως εάν η οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής συνδυαστεί αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τότε θα αποφέρει πολλές θέσεις εργασίας. Επίσης, τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης επενδύσεων από ντόπιους επιχειρηματίες, ώστε να επωφελούνται – όπως είπαν – οι τοπικές κοινωνίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr