Το μακιγιάζ σε μεγαλύτερη ηλικία

20 Ιουλίου 201022:00

makigiaz_hlikiaΜε το μακιγιάζ, σε μια προχωρημένη ηλικία, μπορούμε να κάνουμε ένα πρόσωπο να φαίνεται πιο νέο και πιο όμορφο.

Φυσικά δεν γίνονται θαύματα παρά μόνο αν καταφύγουμε σε διάφορα τρικ, σύμφωνα με το Iatronet.gr

Μακιγιάζ στα ώριμα άτομα

Προφίλ: Στην περίπτωση ενός αδύνατου ατόμου, η περιοχή των βλεφάρων παρουσιάζει μια εσωφθαλμία και αυτό γιατί το δέρμα σ’ αυτό το σημείο χάνει την ελαστικότητά του.

Δέρμα: Χάνει τη φωτεινότητά του και οι πόροι γύρω από τη μύτη και τις παρειές γίνονται πιο εμφανείς. Σχηματίζονται μικρές ρυτίδες, γίνονται πιο εμφανή τα τριχοειδή αγγεία στην επιδερμίδα, οι λεκέδες και οι φακίδες γίνονται πιο σκούρες. Οι παρειές αδυνατίζουν, παρουσιάζουν βαθούλωμα και γίνεται πιο έντονη η προβολή των ζυγωματικών. Οι τρίχες των φρυδιών γίνονται συνήθως πιο σκληρές και πιο αραιές, τα βλέφαρα γίνονται πιο βαθουλωτά και χαλαρώνουν οι ιστοί του κάτω βλεφάρου. Οι εξωτερικές γωνίες των ματιών χαμηλώνουν, οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο έντονοι και οι βλεφαρίδες γίνονται πιο κοντές και πιο αραιές.

Χείλη: Χάνουν φωτεινότητα, υδάτωση και χρώμα. Γύρω από το περίγραμμα εμφανίζονται μικρές κάθετες ρυτίδες και οι γωνίες του στόματος τείνουν να χαμηλώσουν. Σε μερικά άτομα το χρώμα των χειλιών σκουραίνει, ενώ σε άλλα ξεθωριάζει.

Εκτέλεση του μακιγιάζ

Βάση: Είναι το πιο δύσκολο σημείο του μακιγιάζ. Το δέρμα θα πρέπει να μακιγιαριστεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Πολύ καλές για πρωινό μακιγιάζ είναι οι χρωματικές κρέμες, γιατί μια έντονη βάση θα τόνιζε περισσότερο τις ρυτίδες. Απλώνοντας τη βάση θα πρέπει να προσέξουμε τις ρυτίδες των χειλιών, το μέτωπο, τη ρίζα της μύτης, τις γωνίες του στόματος και τις κάτω εξωτερικές γωνίες των ματιών. Φιξάροντας τη βάση, προσέχουμε τα σημεία που υπάρχουν οι ρυτίδες, βάζοντας πούδρα και στο εσωτερικό τους.

Μάτια: Θα πρέπει να αποφύγουμε σκιές σε λιπαρή πάστα και στην περίπτωση που τα μάτια παρουσιάζουν εσωφθαλμία, θα σκουρύνουμε την εξωτερική γωνία ελαφρά και θα βοηθήσουμε το μακιγιάζ με μερικές τουφίτσες ψεύτικων βλεφαρίδων (πιο έντονες στην εσωτερική γωνία). Το υπόλοιπο βλέφαρο θα το αφήσουμε στο φυσικό του χρώμα, χωρίς να προσθέσουμε άλλα χρώματα που θα το βαρύνουν περισσότερο. Σε ένα εξώφθαλμο μάτι θα πρέπει αναγκαστικά να σκουρύνουμε μεγαλύτερη επιφάνεια. Θα προτιμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το μολύβι, γιατί όταν απλωθεί καλά, η σκίαση είναι πιο διάφανη. Κάτω από το τόξο του φρυδιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνους ιβουάρ ή σωμόν.

Χείλη: Σε περίπτωση που οι γωνίες του σώματος έχουν χαμηλώσει αρκετά, θα ‘σβήσουμε’ με conciler το φυσικό περίγραμμα δημιουργώντας ένα καινούργιο με τις γωνίες λίγο πιο ανεβασμένες. Αν η περιοχή μεταξύ των ρυνοχειλικών ρυτίδων είναι πολύ χαλαρωμένη, τη φωτίζουμε, σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, με ανοιχτό conciler. Όταν στο περίγραμμα των χειλιών έχουμε πολλές κάθετες ρυτίδες πουδράρουμε πολύ καλά την περιοχή, διατηρώντας την πολύ στεγνή, αποφεύγοντας λιπαρά προϊόντα σ’ αυτό το σημείο. Το περίγραμμα, θα προτιμήσουμε να το κάνουμε με μολύβι με σκληρή μύτη. Τα χρώματα του κραγιόν θα πρέπει να είναι φωτεινά και απαλά.

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr