nosokomeio_d.s._2

Θ. Μπαμπαλίδης. Διέψευσε φήμες για κλείσιμο κλινικών και Κέντρων Υγείας

12 Ιουλίου 201012:14

nosokomeio_d.sΣυνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου της Ξάνθης , εδώ και λίγους μήνες, παραχώρησε ο Διοικητής Θανάσης Μπαμπαλίδης.

Παράλληλα, παρουσίασε και  όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου που αποτελούν -όπως εμφανίζονται στη φωτογραφία 2-  οι κυρίες Παπαγεωργίου (Διευθύνουσα νοσηλευτικής υπηρεσίας), Μητράκου-Γεωργίου (Εκπρόσωπος νοσηλευτικού προσωπικού), ο κ. Καρπαγιώτης (αντιπρόεδρος), ο κ. Χιώτης (Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και Χειρουργικής), ο κ. Βλατάκης (Εκπρόσωπος Ιατρών), η κα Κουράκ και ο κ. Μιχαλακίδης.

Ο Διοικητής Θανάσης Μπαμπαλίδης ανέφερε ότι η νέα διοίκηση δεν ήρθε με την πρόθεση να μηδενίσει τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης και ότι όλοι όλοι είχαν τις καλύτερες προθέσεις για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη σημειώνοντας ότι όσες θετικές ενέργειες και βήματα έγιναν από τις προηγούμενες διοίκησεις θα συνεχιστούν.

«Η διαφάνεια , η αξιοκρατία είναι οι βασικές αρχές στις οποίες θα κινηθεί η νέα διοίκηση. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τα οικονομικα και τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και με το νοσηλευτικό προσωπικό, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν λίγες κενές οργανικές θέσεις αλλά πολλές απουσίες λόγω αναρρωτικών αδειών και αδειών μητρότητας ανέφερε. και αργότερα πρόσθεσε μετά από ερώτηση: «22 νοσηλεύτριες υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε άδεια μητρότητας», και διέψευσε ότι το πρόβλημα είναι οι αποσπάσεις του προσωπικού σημειώνοντας ότι και οι ελάχιστες  που υπάρχουν θα ανακληθούν σύντομα.

Διέψευσε φήμες για υποβάθμιση Νοσοκομείου και κλείσιμο Κέντρων Υγείας.

Ερωτηθείς από το XanthiPress.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου διψευσε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά τις φήμες για αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης και επεσήμανε ότι –αντιθέτως- με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκηρύξεις θέσεων γιατρών (ανάμεσά τους και Διευθυντή Παιδιατρικής) το Κέντρο Υγείας αναμένεται να αναβαθμιστεί αισθητά και να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπήρξαν στη λειτουργία του

Παράλληλα διέψευσε και το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Νοσοκομείου μέσω συγχωνεύσεων κλινικών με άλλες πολεις, λέγοντας: «Επίσημα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για προθέσεις μείωσης ή συγχώνευσης κλινικών. Εξ΄ όσων γνωρίζω εγώ τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται» είπε απαντώντας και στα διάφορα σενάρια που έχουνν αναφερθεί στον Τύπο.

ΕΚΑΒ, Φυσικό Αέριο, νέος Αξονικός.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρώτο διάστημα είναι αρκετά: Για το ζήτημα του ΕΚΑΒ είπε ότι υπήρξαν πολλά σχόλια αλλά το ΕΚΑΒ έγινε πραγματικότητα έστω και με ένα ασθενοφόρο και δεκαμελές πλήρωμα. «Εμείς θα επιδιώξουμε να υπάρξει και δεύτερο όχημα για να αποδειχθεί αν πρόκειται να βοηθήσει την περιοχή» σημείωσε  και πρόσθεσε ότι προσωρινά σε κάποιες κλήσεις καλείται να υποστηρίζει τη λειτουργία του το τοπικό ΚΑΒ.

Έκανε γνωστό ότι ο Νοσοκομείο έχει συνδεθεί εδώ και μία εβδομάδα με το δίκτυο φυσικού αερίου εξοικονομώντας διαπάνες 20% για καύσιμα. Επίσης ανακοίνωσε και δημοσίως την εξασφάλιση χρηματοδότησης με 2 εκατ. Ευρώ για την αγορά ιατρικού εκοπλισμού, όπως του νέου αξονικού τομογράφου που απαιτείται.

Προσλήψεις Γιατρών – ΜΕΘ

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η πρόσληψη 35 ιατρών και περίπου 8 νοσηλευτών, ενώ σε ένα μήνα θα λειτουργήσει μία επιπλέον κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γύρω από τηνν επάρκεια του προσωπικού στη ΜΕΘ ο Διοικητής επέμεινε ότι κάτι τέτοιο έχει εγγυηθεί από τον Διευθυντή του τμήματος ενώ και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ανέστης Χιώτης παρενέβη και σημείωσε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο Δειυθυντής της ΜΕΘ  του επεσήμανε ακριβώς τα ίδια.  Σύντομα επίσης αναμένεται να λειτουργήσουν δύο περιφερειακά Ιατρεία στο Δροσερό και τα Κιμμέρα όπου αναμένεται η μίσθωση των απαραίτητων ακινήτων. Ειδικά στο Δροσερό υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα θα λειτουργεί.

Ο Θανάσης Μπαμπαλίδης οριοθέτησε και τους στόχους που τίθενται και αφορούν στην αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, στη μείωση του χρόνου αναμονής στις λίστες για εγχείριση, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας σε 24ωρη βάση όπου πλέον εφαρμόζεται η ενεργή εφημερία δύο γιατρών σε κάθε βάρδια σε όλα τα Κέντρα του Νομού. Επίσης στοχεύει στη μείωση των δαπανών, (ήδη παρατηρείται σημαντική μείωση δαπανών σε υγειονομικό υλικό το πρώτο εξάμηνο όπως ανέφερε αλλά όχι και στα φάρμακα),  στην αύξηση των εσόδων στην αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου.

Πρωτοβάθμια φροντίδα στις πόλεις;

Στο νέο Διοίκητή τέθηκε και το ζήτημα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πέρα από την ύπαιθρο και στην πρωτεύουσα. Απάντησε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω αποσυμφόρηση στο Νοσοκομείο. Είναι όμως κάτι που απαιτεί τη συνεργασία με το ΙΚΑ και συζητείται αυτή τη στιγμή σε κεντρικό επίπεδο. Τέλος οι παριστάμενοι γιατροί επεσήμαναν ότι ήδη από τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων που αποτελεί πρόσφατο παράδειγμα, έχει παρατηρηθεί αισθητή μείωση των περιστατικών που καταλήγουν στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση ενώ οι δημοσιογράφοι ζήτησαν αυτή να γίνεται σε τακτά διαστήματα.

nosokomeio_d.s._2

mpampalidis

nosokomeio_dioikish_pageorgiou_georgiou_karpagiotis

nosokomeio_dioikisi_panoramiko

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr