Αμυγδαλωτά παραδοσιακά μπισκότα

19 Ιουλίου 201022:00

almond01Αμυγδαλωτά παραδοσιακά μπισκότα

Υλικά (για 35-40 κομμάτια):

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκάλι ή καλύτερα περγαμόντο
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 10 ασπράδια αβγών
  • 5 βανίλιες

Εκτέλεση:

  • Ψιλοτρίβουμε την αμυγδαλόψιχα στο μύλο και την απλώνουμε για μία μέρα να στεγνώσει.
  • Την επόμενη βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά, ΕΚΤΟΣ από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα μας με απαλές κινήσεις- όπως πρέπει εξάλλου πάντα να φερόμαστε στη μαρέγκα-.
  • Γίνονται όλα μια ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα σε σακούλα κορνέ με μύτη ροζέτας μεγάλης.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βγάζουμε πάνω του ροζέτες στρόγγυλες μεγάλες.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχουμε συχνά, ώστε να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καούν.
  • Άμα κρυώσουν πολύ καλά, τα τυλίγουμε ατομικά σε διάφανη μεμβράνη και δένουμε το καθένα με κορδελίτσα ή τα βάζουμε σε κάποιο κουτί.

Μην τα αφήνετε ατύλιχτα, γιατί ξεραίνονται γρήγορα. Εκτός αν τα φάτε όλα την επόμενη μέρα. Αλλιώς διατηρούνται 7-10 μέρες εκτός ψυγείου, φυσικά.

http://greekcook.gr/syntages

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr