stavroupoli_stathmos_2

Έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός Σταυρούπολης

9 Ιουλίου 201005:57

stavroupoli_stathmos_2Στην αναστολή της λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού της Σταυρούπολης προχώρησε ο ΟΣΕ στο πλαίσιο των περικοπών για τον περιορισμό των τεράστιων ελλειμμάτων του Οργανισμού, που έχει έρθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες.

Η εξέλιξη αυτή, που φαντάζει μη αναστρέψιμη, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου που θεωρούν ότι με τη διακοπή της λειτουργίας επιτείνεται το καθεστώς απομόνωσης της περιοχής και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός εξυπηρετεί επιβατικά και εμπορικά ένα μεγάλο εύρος της ορεινής περιοχής και το Κέντρο Εκπαίδευσης του Στρατού ενώ αρκετές μέρες του χειμώνα είναι το μόνο δυνατό μέσο μεταφοράς, λόγω του χιονιού που διακόπτει τις οδικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, ο σταθμός του τρένου έχει συμβάλλει σημαντικά στην οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο στο κέντρο της κοιλάδας του Νέστου. Η διακοπή της λειτουργίας του σταθμού δεν ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Αυτό που αναμένουν όμως οι κάτοικοι είναι η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου καθώς και του Αστυνομικού Σταθμού. Σε συνδυασμό με την αναγκαία υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο της κατάργησής του, δημιουργείται ένα πολύ αρνητικό κλίμα για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Δήλωση Νομάρχη

Σε δήλωση προχώρησε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης που αναφέρει:

«Η λογιστική προσέγγιση της κοινωνίας στη λογική «πόσα θα πάρουμε και πόσα ευκαιριακά θα κόψουμε»  είναι επίπεδη και επικίνδυνη. Οι κοινωνίες, οι πολίτες, ειδικά οι αδύναμες περιοχές και οι μη έχοντες, έχουν ανάγκη υποστήριξης και προστασίας.  Η αναστολή της λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού στο Δήμο της Σταυρούπολης, δυστυχώς κύριοι του ΟΣΕ και της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν σώζει τον ΟΣΕ, αλλά υπονομεύει την περιοχή χτυπώντας το ηθικό της, επιβαρύνοντας την απομόνωση  και πηγαίνοντάς την πίσω. Ο ΟΣΕ, που από 10ετίες αιμορραγεί, χρειάζεται σχέδιο, συνολική – εκ βάθρων – ανατροπή…. Όχι με τέτοιες ασήμαντες ενέργειες. Σε άλλα πράγματα –εφικτά- που υποχωρούν, όπως ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, πρόοδος, ψηλό ηθικό των πολιτών, πρέπει να στοχεύσετε. Λέμε όχι στα ημίμετρα, στην αφαίρεση της ανάπτυξης, ειδικά για ασήμαντους λόγους…».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr