delkos_garbounis_gounaris

Ξεκινά επίσημα η Δημοκρατική Αριστερά στην Ξάνθη

7 Ιουλίου 201021:26

delkos_garbounis_gounarisΣτη σύσταση της πρώτης προσωρινής επιτροπής προχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά στην Ξάνθη.

Την κίνηση συγκροτούν στην περιοχή στελέχη του ανανεωτικού χώρου που μέχρι σήμερα κινήθηκαν στις γραμμές του ΣΥΝ, κάποιοι από τους οποίους είχαν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τα δημόσια πράγματα. Μετά τη δημιουργία του χώρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, το χώρος που μέχρι σήμερα εκφράστηκε από το Συνασπισμό εμφανίζεται, σχηματικά, μοιρασμένος.

 Η πρώτη ανακοίνωση των στελεχών της Δ.Α. αναφέρει:

 «Ξεκινάμε στην Ξάνθη τη δημιουργία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς ¨Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας, μπροστά στα σημερινά οδυνηρά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε την χώρα, τους εργαζόμενους και τους νέους το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, με ελπίδα και όρεξη προχωράμε στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια Αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν τη βελτίωση της θέσης τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και αλλάζει. Επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε τη δημοκρατική Αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών.

Καλούμε όλους και όλες τους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες να κινηθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, για να γείρουν την πλάστιγγα και τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων,  των ανθρώπων της δημιουργίας, των νέων επιβάλλοντας νέες ρυθμίσεις και θεσμούς στη θέση των προνομίων και διευκολύνσεων του πελατειακού κράτους.

Απευθύνουμε κάλεσμα κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που ξέρουν καλά ότι η λύση δεν βρίσκεται στη Δεξιά. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα.

Η πατρίδα μας περνά βαριά κρίση. Έχουμε όλοι, και η Αριστερά, το μερίδιο της ευθύνης μας. Όμως η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να είναι παρούσα. Πρέπει να εργαστεί σκληρά για να προσφέρει την ψύχραιμη ανάλυση και κατανόηση της νέας κατάστασης. Έτοιμη να συνεισφέρει την πείρα της, την έμπνευση και το πάθος της, την ενοποιητική της πνοή για την προκοπή της χώρας και του λαού μας.

Η προσωρινή επιτροπή Ξάνθης της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Χρήστος Γκαρμπούνης, γιατρός ορθοπεδικός
Κώστας Γούναρης, δικηγόρος
Κώστας Δέλκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Σίμος Ευαγγελίδης, πολιτικός μηχανικός Δ.Υ.
Νίκος Ευστρατίου, συνταξιούχος τραπεζικός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Παρθένα Ζουμπουλίδου, συνταξιούχος γιατρός
Κώστας Καραγκιουρλής, καθηγητής μαθηματικός
Σαμή Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφος
Λεωνίδας Μαγουλάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Βαγγέλης Παλάσσαρος, καθηγητής μαθηματικός
Σόλων Σαρακενίδης, συνταξιούχος υπάλληλος Δ.Π.Θ.
Αλέκα Σελβιέρογλου, υπάλληλος νοσοκομείου
Δημήτρης Σελβιέρογλου, δημόσιος υπάλληλος
Γιώργος Στυλιανίδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Δημήτρης Τσάκαλος, δάσκαλος

Όπως έχει δημοσιεύσει το XanthiPress.gr, οι Κώστας Γούναρης και Γιώργος Στυλιανίδης, συμμετέχουν και στην πρώτη κεντρική πολιτική επιτροπή του νεοσύστατου κόμματος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr