YPERNOMARXIA

Συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Ομάδα Εργασίας της Ε.Ε

6 Ιουλίου 201011:39

YPERNOMARXIAΟ Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κων. Τάτσης συμμετείχε στην 8η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.  για τις σχέσεις με την Τουρκία που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

 Μεταξύ των προσκεκλημένων Ομιλητών ήταν ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ε.Ε., κ. Selim Kuneralp, ο οποίος αναφέρθηκε εκτεταμένα και κριτικά στην Γνωμοδότηση της ΕτΠ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, γνωμοδότηση που εκπονήθηκε για πρώτη φορά από Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, τον Νομάρχη Πιερίας, κ. Γ. Παπαστεργίου.

 Στην απάντηση του ο Υπερνομάρχης κος Τάτσης, ανέφερε ότι η Γνωμοδότηση αποτελεί πλέον επίσημο κείμενο της Ε.Ε., το οποίο μάλιστα αντιπροσωπεύει μία αντικειμενική και ειλικρινή αξιολόγηση της τρέχουσας σχέσης και της προοπτικής Ε.Ε. – Τουρκίας. Συνεχίζοντας υπενθύμισε ότι η Ελληνική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένθερμο οπαδό της Ελληνο-τουρκικής συνεργασίας και κάλεσε τους συναδέλφους του Δημάρχους μεγάλων πόλεων από όλη την Τουρκία, να πρωταγωνιστήσουν στην επανεκκίνηση των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας που, όπως κατήγγειλε, έχουν ακυρωθεί λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκικής κεντρικής εξουσίας.

 Η διασυνοριακή συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα για τις τοπικές κοινωνίες ένθεν και ένθεν των συνόρων, δήλωσε ο Υπερνομάρχης, αναφέροντας ως παραδείγματα τις δυνατότητες για την βελτίωση της διαχείρισης των  φαινομένων πλημμύρας στην περιοχή του Έβρου, τις μεγάλες προσδοκίες για επιχειρηματική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την ανάγκη καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης.

 Ο κος Τάτσης επανέλαβε ότι η Ελλάς παραμένει ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος της ένταξης της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία και η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων της με όλους τους γείτονες, καθώς και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας, ειδικά όσο αφορά τις μειονότητες.

 Στην συζήτηση που ακολούθησε τα Μέλη της Ομάδας Εργασίας συμφώνησαν με την πρόταση του Υπερνομάρχη, ότι η τήρηση των συμπεφωνημένων όρων από την Τουρκία είναι το μεγάλο πολιτικό ζητούμενο, πράγμα που συνεπάγεται αυξημένες ευθύνες για την Αυτοδιοίκηση.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr