Οδηγός καλοκαιρινής ζακέτας

5 Ιουλίου 201022:00

summerjackets_i14_bΗ ζακέτα είναι πιο λεπτή, το φούτερ πιο casual, το μπουφάν σταθερή αξία και το φουλάρι new αλλά δυναμική entry. Όλα μπορείς να τα δοκιμάσεις και να επιλέξεις τι σου πάει πιο πολύ.

Η ζακέτα της γιαγιάς

Η λέξη ζακέτα συνήθως παραπέμπει στο πλεκτό εκείνο -παλιομοδίτικο για πολλούς- ρούχο το οποίο φορούσαν η γιαγιά και ο παππούς μας τα παλιά τα χρόνια. Λάθος. Υπάρχει εκείνη η λεπτή ζακέτα που είναι ικανή να πάρει μακριά το καλοκαιρινό αεράκι που εμφανίζεται στο καράβι, στο νησιώτικο σοκάκι ή καθώς αράζεις έξω από τη σκηνή σουΤο ύφασμα βαμβακερό, το παντελόνι τζιν ή khaki – για να μην μοιάζεις όντως με παππού- και το μπλουζάκι από μέσα κατά προτίμηση μονόχρωμο και χωρίς πολλά-πολλά τερτίπια. Δοκίμασέ την και θα διαπιστώσεις ότι προσδίδει προσωπικότητα και σοφιστικέ αίσθηση στο στιλ σου.

Από τις αδελφότητες, στην ντουλάπα σου

Το κλασικό και μη εξαιρετέο κολεγιακό, αφού έπεσε στα χέρια σχεδιαστών και εκμοντερνίστηκε, σηματοδοτεί πλέον το απόγειο του στιλ για όλους, χωρίς να χρειάζεται να αποτελούν μέλος αδελφότητας στην ανατολική ή δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσουν τα σχέδια και τα χρώματα, φόρεσε το φούτερ σου με σκούρο τζιν και χωρίς πολλά αξεσουάρ. Η επόμενη εναλλακτική είναι η κλασική αμερικανικού τύπου στάμπα, δηλαδή σε αχνή γραμματοσειρά.

Αν πάλι θες να μην προκαλείς καθόλου, υπάρχουν και τα μονόχρωμα φούτερ, τα οποία όμως καλό θα ήταν να συνδυάσεις με κάτι πιο παιχνιδιάρικο, όπως πιο χρωματιστά γυαλιά ηλίου. Με ή χωρίς κουκούλα βολεύουν και είναι τρομερά κουλ.Το μπουφάν-προστάτης

Το λεπτό μπουφάν της άνοιξης, συνήθως από αδιάβροχο ύφασμα, είναι ό,τι πρέπει για την υγρασία και την ψύχρα των καλοκαιρινών βραδιών. Μπορείς να το αγοράσεις σε μπλε χρώμα, το οποίο ταιριάζει σε όλους τους τύπους ανδρών και σε όλες τις ώρες της ημέρας. Γενικά φέτος οι πασαρέλες προτείνουν γήινα χρώματα και κάπως ήπια.

Αν πάντως θες να προκαλέσεις ευχάριστα μπορείς να πειραματιστείς με πιο έντονα χρώματα, όσο τα ρούχα σου από μέσα βέβαια θα είναι πιο προσγειωμένα. Πάντα βέβαια υπάρχει και το τζιν μπουφάν, είτε για ολοκληρωμένο τζιν outfit, είτε μόνο του. Σε αυτή την περίπτωση παίξε με τους τόνους.

Το μήκος πάντως επιβάλλεται να είναι κοντό αν υπάρχει λάστιχο, ή ίσιο αν είναι λίγο κάτω από τη μέση.

Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει…

Στην προκειμένη περίπτωση ένα φουλάρι δεν χρειάζεται να είναι μεταξωτό, αλλά από μαλακό αραχνοϋφαντο βαμβάκι, το οποίο έχει νόημα να προσθέσει με την παρουσία του προσωπικότητα στο στιλ σου, χωρίς όμως να σε ζεσταίνει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Τα χρώματα μπορούν να είναι παιχνιδιάρικα, αρκεί να συνδυάζονται και με τους υπόλοιπους τόνους που φιλοξενείς στα ρούχα σου.

Επειδή πλέον φοράνε όλοι, δεν θες να γίνεις περίγελος: περιόρισε το και πρόσεξε να μην αντιτίθεται κατά πολύ στα υπόλοιπα χρώματα που φοράς!

summerjackets_i11_b

Πηγή:men24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr