Άρωμα θάλασσας στο σπίτι σας

9 Ιουλίου 201022:00

fish-tank_mΣίγουρα τα ψάρια δεν είναι το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη λέξη κατοικίδιο.

Είναι βέβαιο ότι η αγορά ενός ενυδρείου θα σας βγει μεγαλύτερη σε κόστος, άσε που το ψάρι ούτε θα σε ξυπνήσει το πρωί με…πολλά φιλιά, ούτε μπορείς να το θεωρήσεις φύλακα του σπιτιού, πόσο μάλλον και παρέα που ανταποκρίνεται.

 

Υπάρχει όμως και το θετικό! Δεν χρειάζεται να το βγάζεις βόλτα, να ανησυχείς αν το τάισες (αφού στην αγορά πλέον υπάρχουν και αυτόματες ταΐστρες), και το πιο σημαντικό, δεν ανησυχείς μήπως…έκανε αταξίες με το κατοικίδιο του γείτονα!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ένα ενυδρείο μπορεί να φωτίσει και να δώσει ζωή στο χώρο σας, ενώ με μερικά gadgets και αξεσουάρ, όπως με διαφορετικά χρώματα που προέρχονται από εναλλακτικό φωτισμό, μπορεί να διακοσμήσει πολύ ευχάριστα το σαλόνι ή και το δωμάτιό σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

Το κόστος

Φυσικά και όλοι θέλουμε να αγοράσουμε την καλύτερη ευκαιρία. Ωστόσο, πολλές φορές στο εμπόριο πωλούνται σετ ενυδρείων με αξεσουάρ και χρήσιμα παράπλευρα αντικείμενα, αλλά επιβάλλεται να είστε προσεκτικοί. Καλύτερα να επενδύσετε λίγα χρήματα παραπάνω, παρά να πρέπει μετά να τρέχετε για ανταλλακτικά…
Το κόστος πάντα περιλαμβάνει το ενυδρείο, και όλα τα αξεσουάρ όπως τα καθαριστικά προιόντα, τα φίλτρα, το καπάκι, τη βάση, και φυσικά τα ψάρια, τα οποία έρχονται σε διάφορα μεγέθη, άρα και σε ποικίλες τιμές.

Το μέγεθος

Αν δεν έχετε ξαναγοράσει ενυδρείο τότε μπορεί να νομίζετε ότι το να προμηθευτείτε ένα μικρό μπορεί να σημαίνει και λιγότερη φροντίδα. Αντιθέτως όμως, λένε οι ειδικοί, τα μικρά ενυδρεία θέλουν πιο συχνή περιποίηση μιας και όταν το νερό είναι λίγο, θέλει όλο και συχνότερα ανανέωση ή και καθαρισμό.

Επίσης, να μην ξεχνάτε όταν υπολογίζετε το βάρος του ενυδρείου σας, να σκέφτεστε και πόσο θα ζυγίζει αφού το γεμίσετε νερό. Για παράδειγμα, ένα ενυδρείο χωρητικότητας περίπου 55 λίτρων, θα ζυγίζει πάνω από 90 κιλά αφού γεμιστεί.

Πηγή:myself.gr

 

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr