antampoufis_nikos

Ν. Ανταμπούφης: Η παράταξή μας κλειδί για την ανατροπή στο Δήμο

1 Ιουλίου 201023:06

antampoufis_synenteyxi_3Στον απολογισμό της δράσης της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Νίκος  Ανταμπούφης την Πέμπτη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι αλλαγές στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζουν την υποστήριξη των ανθρώπων που συγκροτούν το συνδυασμό.

Έργο τετραετίας

Σε σχέση με όσα έγιναν αυτή την τετραετία, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο που ανέδειξαν τον συνδυασμό σε σειρά ζητημάτων. Ανφέρθηκε στην έκδοση περιοδικού Τελάλης όπως επίσης και στην  πρότασή για μετάδοση όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, που έγινε δεκτή, στην πρόσφατη πρόταση για διαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία  των δημοτικών συμβούλων (που αναμένεται να ψηφιστεί στο νέο κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, στην προσεχή συνεδρίαση), λέγοντας πως το έργο της τετραετίας υπήρξε δυσανάλογα μεγάλο της δύναμης της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλα ζητήματα που αναδείχτηκαν από τη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για την Ξάνθη, είναι το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα περιβαλλοντικό θέματα. οι ελεύθεροι χώροι, παρεμβάσεις για οικισμούς που χαρακτηρίζονται μη προνομιούχοι. « Σε όλη τη θητεία μας υποστηρίξαμε σεβαστήκαμε και προωθήσαμε την καλύτερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις ανθρώπων πέρα από το στενό δημοτικό πλαίσιο . (εργατικό κέντρο, κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του Νέστου, μποικοτάζ στην εκδήλωση της ΔΕΑΞ στο Καζίνο στη διάρκεια της στάσης εργασίας των εργαζομένων της εταιρίας. ) Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τη διαχείριση απορριμμάτων, πήγαμε στην Κομοτηνή για το κυκλοφοριακό, στη Σαμοθράκη για τη διαχείριση απορριμμάτων», ανέφερε.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Νίκος Ανταμπούφης επεσήμανε την παρουσία του συνδυασμού του σε διάφορες επιτροπές, προβάλλοντας και το θεσμικό έργο στο πλαίσιο του Δήμου. : ΘΛΕ, Κυκλοφοριακό Παλιάς Πόλης, Κανονισμός Δήμου, Ψήφισμα για τη Μονή Βατοπεδίου που έγινε με πρωτοβουλία του, Χατζιδάκειο Φεστιβάλ και όσα συνέβησαν πέρυσι, Μνημείο πεσόντων, Οδός Τσιμισκή, Δημόσια Διαβούλυεση για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, ρομποτικός κάδος και τέλος ανέφερε και τη διαφωνία του με το πρόγραμμα «Συγκοινωνία» που απέκλεισε τους οικισμούς Λεύκης και Πετροχωρίου.

Ανατροπές- Δεύτερη Κυριακής

Ο Νίκος Ανταμπούφης αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές σημείωσε: Η κάθοδός  στις εκλογές και η ισχυροποίησή μας, αποτελεί «κλειδί» για την αλλαγή σκηνικού στο ΔήμοΞάνθης.»  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στο κεντρικό ή στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, γεγονός που θα οδηγούσε σε αλλαγές. Για το λόγο αυτό, ερωτηθείς για το ζήτημα των συνεργασιών, παρότι ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του συνδυασμού, σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή οργανώνουμε την παράταξή μας και προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές. Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό» σημείωσε αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν υπάρχει σύγκλιση ή συζήτηση με την πλευρά Πούλιου ή τον Χ. Μαλκότς και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκύψει μόνο μετά από  σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

Αναφέρθηκε όμως και στο ενδεχόμενο Δεύτερης Κυριακής σημειώνοντας: «Την πρώτη Κυριακή  εκλέγουμε δημοτικό συμβούλιο και ζητούμε από τους πολίτες να είμαστε ενισχυμένοι.  Σε περίπτωση δεύτερης Κυριακής υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά για τα οποία θα αποφασίσουμε συλλογικά, εκείνη τη δεδομένη στιγμή.»

Στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατική Αριστερά

Συνοδευόμενος από το Γραμματέα του ΣΥΝ Νίκου Καλιαμπάκα, και τους Κώστα Γούναρη αι Κώστα Δέλκο από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως επίσης και το μέλος της παράταξης Δημήτρη Φυσεκίδη, ο Νίκος Ανταμπούφης γνωστοποίησε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Συνασπισμό δεν επηρεάζουν τη δημοτική κίνηση και αυτή συνεχίζει να απολαμβάνει της στήριξης όλου των προσώπων που ίδρυσαν και συναποτελούν την παράταξη. Ο Κώστας Δέλκος συμπλήρωσε: « Η πολιτική σε αυτό το επίπεδο είναι πιο αποτελεσματική όταν ασκείται από καλές παρέες. Είναι καλή πολιτική και κοινωνική και παρέα αυτή που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και  δεν διαταράσσεται τη συνοχή μας. Δεν είναι επιτυχία ότι είμαστε όλοι μαζί,  είναι μια φυσιολογική συνέχεια της δημοτικής κίνησης.  Οι στόχοι της συγκρότησής της  δεν έχουν αλλάξει.»

Ο Νίκος Καλιαμπάκας από την πλευρά του σημείωσε: Εμείς ξεκινάμε να δουλέψουμε ως «Πολίτες για την Ξάνθη»  σε ένα έντονα ρευστό πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει αυτονομία των κινημάτων.  Δεν υπάρχει περίπτωση παρέμβασης των κομμάτων μας για το τι κάνει η δημοτική κίνηση. Η τοπική κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει.»

Για Καλλικράτη

Χαρακτήρισε θετικό βήμα τον Καλλικράτη αλλά άφησε αιχμές για συγκεκριμένα σημεία όπως η αδυναμία αλλαγής ορίων στους πρώην Νομούς (αναφέρονρτας το παράδειγμα της Σταυρούπολης), η απουσία εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής και το «παζάρι», όπως το χαρακτήρισε για το 50 ή 42 % που δεν αποτελεί σοβαρή λογική ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της αυτονομίας για το Δήμο Τοπείρου.
antampoufis_synenteyxi_2antampoufis_nikos

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr