Επίσκεψη εργασίας της Γ.Γ Θ. Κόκλα στον Δήμο Μύκης

1 Ιουλίου 201014:03

SyskepsiMykhΑπό τον Δήμο Μύκης και την Κοινότητα Κοτύλης ξεκίνησε χθες την περιοδεία της σε ΟΤΑ του Ν. Ξάνθης η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα, επιλέγοντας να συζητήσει δια ζώσης τα θέματα που τους απασχολούν.

Το πρωί προήδρευσε σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μύκης, στη Σμίνθη, παρόντος του δημάρχου κ. Μουσταφά Αγγά, δημοτικών συμβούλων και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, όπου τέθηκαν μια σειρά από θέματα υποδομών και έργων τα οποία δύναται να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ τόνισε ότι τα έργα που επιλέγονται πρέπει να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση των πόρων γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο ενός προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Το αποχετευτικό δίκτυο της Μύκης ήταν το βασικό αίτημα που μετέφερε η δημοτική αρχή, το οποίο όμως ως έργο είναι άμεσα συναρτώμενο με τη μελέτη και ωριμότητα του έργου του βιολογικού καθαρισμού, όπως μεταφέρθηκε και από τα στελέχη της ΠΑΜ-Θ που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

 

Στη συνέχεια, η κ. Κόκλα επισκέφθηκε τον οικισμό της Μύκης όπου εξετάστηκε το πρόβλημα της διαχείρισης των οικιακών λυμάτων και τον οικισμό Ρεύμα που  υπέστη κατολισθήσεις πριν 3,5 μήνες, με σκοπό να διερευνηθούν οι ανάγκες και να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Επίσης, η κ. Κόκλα επισκέφθηκε τη διασταύρωση της Γοργόνας όπου εξετάζεται η πρόοδος των μελετών για ωρίμανση του έργου κατασκευής κόμβου, με στόχο την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

-Θερμή συνάντηση με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοτύλης

 

Επόμενος σταθμός της Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ, Θ. Κόκλα ήταν η Κοινότητα Κοτύλης, όπου αρχικά συζήτησε για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην Κοινότητα με τον πρόεδρο κ. Μουσταφά Χόμκο στο κτίριο της Κοινότητας. Αμέσως μετά, η κ. Κόκλα είχε μια εγκάρδια επικοινωνία με τις γυναίκες του Παραγωγικού Συνεταιρισμού Γυναικών Κοτύλης στο χώρο που έχει διαμορφωθεί δίπλα στην κοινότητα. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός εξάλλου ήταν ένας από τους επτά που συμμετείχαν στο περίπτερο Γυναικείων Συνεταιρισμών Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην πρόσφατη έκθεση «ΘΡΑΚΗ 2010» προβάλλοντας τα παραδοσιακά χειροποίητα κεντήματά τους αλλά και τα εξαίρετα γλυκά κουταλιού.

Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού μετέφεραν στην Γενική Γραμματέα με σαφήνεια ότι τους ενδιαφέρει ν’ ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή συγκεκριμένων παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων αλλά επίσης χειροποίητων λευκών ειδών και υφαντών μέσα από τον Συνεταιρισμό, τόσο για να εκφράσουν τη δυναμική τους και το ομαδικό πνεύμα που τις διέπει όσο και για να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Έλαβαν από την κ. Κόκλα όχι μόνο τη δέσμευσή της ότι θα σταθεί αρωγός στις δημιουργικές τους ιδέες αλλά και άκουσαν με προσοχή κάποια από τα σχέδιά της για την ουσιαστική ενίσχυση και προβολή όλων των Γυναικείων Συνεταιρισμών της περιφέρειας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr