SEKAP_EISODOS_PANO_2

Φως στον ορίζονται για ΣΕΚΑΠ. Αναβλήθηκε η Γ.Σ.

30 Ιουνίου 201012:11

SEKAP_EISODOS_PANO_2Αναβολή για τις 29 Ιουλίου πήρε η πολυσυζητημένη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

 Όπως αναμενόταν, την αναβολή ζήτησε και πήρε η ΣΕΚΕ δια του Προέδρου της Πάνου Ταρενίδη. Αμέσως μετά την εκλογή προεδρείου της Συνέλευσης ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κατέθεσε την αίτηση για αναβολή και η Γενική Συνέλευση, με θέμα τη μείωση της τιμής της μετοχής και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μήνα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Πρόεδρος  της ΣΕΚΕ, στο διάστημα αυτό που εξοικονομήθηκε, θα υπάρξουν επαφές και διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγαλομετόχων ΑΤΕ, ΣΕΚΕ και εργαζομένων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεθόδευση πώλησης της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών-Εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που υπήρξε ενώ σημείωσε ότι υπάρχει φως στον ορίζονται καθώς διαφαίνεται διαφορετική στάση από την πλευρά της ΑΤΕ. Όπως σημειώνει, ο Πρόεδρος της ΑΤΕ Θόδωρος Πανταλάκης έδειξε πρόθεση να συζητήσει με τους εργαζόμενους και, μάλιστα, έχει κάνει γνωστό ότι θα δεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Αθήνα.

 Στον ένα μην που απομένει μέχρι τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας και να ασκηθούν οι ανάλογες πολιτικές πιέσεις – κυρίως από την πλευρά του βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη- ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, όπως είχαν προαναγγείλει, υποδέχτηκαν τη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης με πανό και μαύρες σημαίες στο εργοστάσιο, ένδειξη της αναστάτωσης του επικρατεί για το εργασιακό τους μέλλον.

SEKAP_EISODOS_PANO

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr