sekap exoteriko

Σε αναβολή οδεύει η Γ.Σ. της ΣΕΚΑΠ. Μαύρες σημαίες στο εργοστάσιο.

30 Ιουνίου 201005:00

sekap_exoterikoΣε αναβολή φαίνεται ότι οδεύει η πολυαναμενόμενη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ.

 Όπως είναι γνωστό, μετά τη γνωστοποίηση των θεμάτων της Γ.Σ. που προβλέπει την μείωση της τιμής της μετοχής με ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όλοι έχουν εκτιμήσει ότι μεθοδεύεται η πώληση της εταιρίας από την Αγροτική Τράπεζα.

Η ανησυχία που έχει προκληθεί σε εργαζόμενους και φορείς της περιοχής  χαρακτηρίζεται δικαιολογημένη και για το λόγο αυτό η τοπική κοινωνία επεξεργάζεται τρόπους για την αποτροπή της πώλησης της εταιρίας.

 Παράλληλα και στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης έχει ήδη επισημάνει ευθέως τη μεθόδευση και έχει προειδοποιήσει ζητώντας από την Αγροτική Τράπεζα να ανακοινώσει δημοσίως τα σχέδιά της για την εταιρία.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να ζητήσει η ΣΕΚΕ, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τον Πρόεδρο Πάνο Ταρενίδη. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί υπάρχουν, σύμφωνα με τις ενδείξεις, πιθανότητες να υπάρξει αίτημα και άλλη πλευρά.

“Υποδοχή” από εργαζομένους

Πάντως οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών – Υπαλλήλων Κώστα Γαβριηλίδη εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν με την Αγροτική για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας και αναμένεται να υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση με πανό και μαύρες σημαίες έξω από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ.

Παράλληλα, όπως έχουν διαμηνύσει σε περίπτωση που προχωρήσει η αύξηση οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επαφές για δανεισμό προκειμένου να καλύψουν το ποσοστό που τους αναλογεί ως μετόχους στην αύξηση και να μην αλλάξουν οι ισοροπίες στον έλεγχο της εταιρίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr