dikastiko xanthis

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δίκη Χ. Πούλιου- Ε. Σερραίου

28 Ιουνίου 201020:17

dikastiko_xanthisΥπέρ του Στράτου Σερραίου έληξε η πρώτη δικαστική διαμάχη του με τον Χρήστο Πούλιο για τη γνωστή υπόθεση της ΔΕΥΑΞ.

Το 5μελές Πλημμελιοδικείο της Ξάνθης έκρινε ένοχο τον Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης, Χρήστο Πούλιο στη δίκη που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα –ύστερα από πολλές αναβολές και διακοπές- μετά τη μήνυση του δημοτικού Συμβούλου Στράτου Σερραίου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Η γνωστή υπόθεση που ξεκίνησε στα τέλος του Μαρτίου  του 2009, μετά από Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η παράταξη Χρήστου Πούλιου όπου ασκούσε κριτική στο Στράτο Σερραίο και τη δημοτική αρχή, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στο δικαστικό μέγαρο.

Όπως είναι γνωστό ο Χρήστος Πούλιος είχε κατηγορήσει τον Στράτο Σερραίο για το γεγονός ότι η επιχείρηση των υιών του είναι προμηθευτής της ΔΕΥΑΞ, ενώ ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος και, επίσης, είχε αναφερθεί και σε διπλασιασμό των αποδοχών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Επιχείρηση Ύδρευσης.

Εξετάστηκαν προμήθειες της ΔΕΥΑΞ και αποχοδές Σερραίου

Το δικαστήριο ασχολήθηκε εκτενώς με το ζήτημα των προμηθειών που αναλάμβανε η εταιρία Αφοι Σερραίου στη ΔΕΥΑΞ είτε μέσω αναθέσεων, είτε μέσω διαγωνισμών καθώς και του τρόπου που αυτοί διεξήχθησαν. Παράλληλα, προκειμένου να διερευνηθεί η ακρίβεια όσων είχε καταγγείλει ο Χρήστος Πούλιος εξετάστηκε το ζήτημα της αύξησης των αποδοχών του Στράτου Σερραίου και αν το ύψος του ήταν ή όχι διπλάσιο των προηγουμένων.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΞ  έγινε γνωστό ότι ο κύριος Σερραίος ελάμβανε και την αμοιβή του ειδικού συμβούλου εκαι πως δεν υπήρξε διπλασιασμός σε απόλυτα ποσά για τον ίδιο αλλά για τον Πρόεδρο, ενώ η πλευρά των εναγομένων υποστήριξε ότι το σύνολο των αποδοχών Προέδρου και Αντιπροέδρου διπλασιάστηκε με βάση σχετικά έγγραφα που παρουσίασε ο συνήγορος υπεράσπισης Θανάσης Ξυνίδης. Τέλος από την πλευρά της υπεράσπισης τέθηκε το ζήτημα του πολιτικού χαρακτήρα της διαφοράς μεταξύ των δύο ανδρών και της συζήτησης που υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα, όταν και υπήρχε το βήμα για την έκθεση των απόψεων των δύο πλευρών.

Απαλλαγή ζήτησε ο Εισαγγελέας

Το ζήτημα αυτό της πολιτικής διαφοράς δέχτηκε και ο εισαγγελέας Γ. Καντζίδης ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε το Χρήστο Πούλιο σε 8 μήνες με τριετή αναστολή, δεχόμενο ότι μόνο για το σκέλος της κατηγορίας που αφορούσε στις αποδοχές του Στράτου Σερραίου  αυτές δεν αυξήθηκαν κατά 100% αλλά σε μικρότερο ποσοστό,  ενώ η πλευρά του Χρήστου Πούλιου άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης.

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ άλλων ο Κρίτων Καλογερής, ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Γιάννης Φράγκος, ο Σταύρος Βλαχόπουλος,  ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν,  ο Παναγιώτης Κάρτης, η Μαρία Λυκίδου, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Ιπποκράτης Γαλάτης . Τη δίκη παρακολούθησαν αρκετοί δημοσιογράφοι και εκδότες, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Τσέπελης και ο γιος του Στράτου Σερραίου, Λοΐζος.

Μετά την απόφαση ο Χρήστος Πούλιος εξέφρασε την άποψη ότι συζήτηση του θέματος επιβεβαίωσε το πνεύμα των καταγγελιών που είχε κάνει γύρω από τη ΔΕΥΑΞ, όπως φάνηκε και από το σκεπτικό της απόφασης, θεωρώντας ότι σε δεύτερο βαθμό θα υπάρξει δικαίωση. Η απόφαση προκάλεσε ικανοποίηση στην πλευρά του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr