Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Καππαδοκία

27 Ιουνίου 201012:07

patriarxis_ypografei_kwdika_indiktouΠανηγυρικό πατριαρχικό συλλείτουργο έγινε σήμερα, Κυριακή, στη Μαλακωπή Καππαδοκίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Σμολένσκ κ. Ιλαρίωνα.

Το πατριαρχικό συλλείτουργο τελέσθηκε στο ναό των Αγίων Θεοδώρων που έμεινε αλειτούργητος για πολλές δεκαετίες μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εκκένωση της Καππαδοκίας από τον ορθόδοξο πληθυσμό της.

Η λειτουργία προκάλεσε συγκίνηση στους εκατοντάδες προσκυνητές που συνέρρευσαν στον ναό από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και πολλούς άλλους χριστιανούς που βρίσκονται για προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία.

Στο τέλος της λειτουργίας ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Καππαδόκες που βρίσκονται ενταφιασμένοι στον ιερό όπως είπε τόπο της Καππαδοκίας.

Τη Θεία λειτουργία αναμετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με την Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου) το δίκτυο της ΕΤ- 1 και η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ

Πηγή: Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr