Οι Αμερικανοί προειδοποιούν την Β.Κορέα

25 Ιουνίου 201018:41

north_korea_mapΗ Ουάσινγκτον προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα κατά της αύξησης της υπάρχουσας έντασης με τη Νότια Κορέα.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πηγαίνουν προς το χειρότερο με αφορμή την πρόσφατη βύθιση πολεμικού πλοίου της Ν.Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να απέχει από πράξεις που αυξάνουν τις εντάσεις και θα πρέπει να αποφεύγει νέες προβοκάτσιες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Η Β. Κορέα ανακοίνωσε απαγόρευση ναυσιπλοΐας για εννέα ημέρες σε ένα τμήμα της δυτικής πλευράς της και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας η βορειοκορεάτικη αυτή απαγόρευση σχετίζεται με την τακτική άσκηση πυρών πυροβολικού, αλλά μελετάται και η πιθανότητα να σχετίζεται με εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

Ο κ. Κρόουλι αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες θέματος που «εμπλέκει και μυστικές υπηρεσίες» όμως, όπως είπε, τέτοιες απαγορεύσεις «έχουν γίνει και στο παρελθόν και αφορούσαν εκτοξεύσεις πυραύλων».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr